torek, 25. april 2023

Moderna super služkinja!

Podrejanje in moderno zasužnjevanje za materialne stvari, ki si jih niti ne želimo, je šlo predaleč. Ne za moške, ne za ženske ni dobro.

Kot deklici, punčki in ženski nam že od vsega začetka vcepljajo, da smo me negovalke. Sebe daš na zadnje mesto in poskrbiš, da so vsi drugi dobro. Zadavljene imajo vse potrebe in želje. Če misliš, da imaš potem čas, se motiš. Ker začni že razmišljati, kako pa še jih lahko razvajaš in slutiš, kaj so potrebe vseh drugih, še prej, kot se sami spomnijo, da kaj res rabijo. 

No, potem pa jutri začneš od znova. Saj so te tvoje stranke – mož, otroci, starši, sestra, prijateljice, sorodniki, sosedje – muhasti. Mogoče jim je bilo včeraj to všeč, danes pa je že vse drugače. In kako si ti kriva, da nisi to sama pogruntala! Bog ne daj, da bi si vzela čas zase. Bog ne daj, da bi bila tako egoistična, egocentrična ali celo – uh prepovedana beseda – zares sebična in bi si vzela eno uro časa! Eno uro!!! Pet minut!

»Kaj je s tabo kaj narobe? Si bolna? Pa saj ni tako hudo! Bi lahko nadaljevala, kjer si končala? Kaj ne vidiš, da mi noge gledajo izpod koce in mi piha rahlo neprijeten vetrc!«

Služkinje smo in vse ustvarjamo za druge. Razen, če se ne odločimo drugače. Potem pa odidejo bonusi, kako smo prijazne in uslužne in nas imajo vsi radi! Vse to odpade!

Kako raje sem svobodna in pristna in srečna in se ustvarjalno izražam! Vso to obračanje besed, kako sem zaželena, koristna, priročna in me imajo zaradi tega radi – pa so samo prazne besede! Naj si najamejo služkinjo, pa bodo videli, koliko jih stane in kako so muhaste.

Uslužnost ni ljubezen do sebe niti do drugih. To je kupovanje ljubezni, no, bolj naklonjenosti, ki pa ni vredno nič!

Zato danes opuščam kakršno koli navezanost na to, da me morajo imeti vsi radi! Pa kaj še! Raje sem srečna, kot da me kdo izsiljuje s tem, da če bom podrejena, bom pa potem mogoče vsaj malo vredna ljubezni! dovolj neumnosti. Z moje strani in strani drugih! Ko jih *! Raje sem srečna! In seveda pristna!

Si upaš danes pokazati svoj pravi sijaj? Si upaš biti pristna? Si upaš biti sebična in zares cveteti?

Ljubek iskren pristen ljubeč dan!



🌷 P.S.: Zaupaj si! Bolj kot si pristna in iskrena, bolj boš privlačila take prave srečne pristne ljudi v svoje življenje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar