petek, 19. julij 2019

Najboljša ledena kava sploh!

Pisalo je v cirilici! Kolči in kaj vem kaj še. Nekaj. Kolači in kava. V cirilici… vse sem jo pozabila. Bila pa je zanimiva, za razvozlati…

Ta ljubka kavarnica je dobila nagrado za najboljšo kavarno. Res je ljubka. Vsi so bili tam. Smo bili tam. Piloti. Stevardese. In mi, potniki.

Imela je tako lepa ogledala. Skozi je bilo kar zasedeno.

Pomikaš se počasi proti blagajni. Pred sabo imaš tako lepo pekovsko pecivo. Takoj sva se odločila za kavi. Eno z okusom vanilije eno z okusom bele čokolade. Ni bila navadna kava. Ampak ledena kava. Božansko. Imeli so napisano tudi v angleščini. In seveda cirilici…

Usedla sva se na tako lepo lokacijo, da sva videla razpored letov. Pristankov in vzletov. Tako sva uživala! Se smejala. In se nekaj hecala.

Naredim prvi požirek. Odlična je. srkam dalje! Potem pa sin ugotovi, da imam jaz vanilijo. Škoda. Pa tako dobra je bila! No saj z belo čokolado je bila tudi dobra.

Počasi sva srkala, dokler se najin let ni pojavil na tabli. Potem sva se počasi odpravila proti najinem vkrcanju na letalo.

Malo prehitro sva še bila tam, ker so imeli še drugi let v obdelavi. Potem pa spet vse na trak, za carinsko kontrolo.

Usedla sva se čisto v prvo vrsto, da sva imela čisti pregled nad vsem dogajanjem na pristajalni stezi. Spet je bil let odložen! Zdaj sem že bila malo neučakana za naprej. Želim si na morje. Ne se hecat! 

Odložen je bil za eno uro. Premestili so nas drugam. Spet carinska kontrola. Vse na tekoči trak. Postaviti smo se morali na dva narisana podplata na tleh, odročiti roke in počakati na znamenje, da gremo lahko naprej. To se ni tako dogajalo, da smo vsi naenkrat tako stali. Eden po eden, da te preskenirajo. Zabavno! No to je že bilo četrtič v zadnjih urah!

Čakanje se ni nič kaj vleklo… spet smo se vkrcali na naslednji let. Zdaj pa gremo! Drugič!

 Ne vem, kaj toliko »šraufajo« ta letala. Popravljalo. Ali karkoli delajo. »Prečekirajo«. Ampak super da jih, ker če jih ne bi, bi ugotovili v zraku, da je treba kaj zategniti.

Ljubek srčkan pisan pristen unikatno lep dan!

Cmok! Objem!














P.S.: Čutiš to čarobnost?! Zate je!

P.P.S.: Tu pa je že nov navdih... https://youtu.be/5F6w4VaWBW4

Ni komentarjev:

Objavite komentar