četrtek, 18. julij 2019

Debela vijugasta vrv!

Let nad Beogradom. Prej so se videla tako lepa zelena polja. Velika dolga zavijugana reka! Izgledala je kot velika debela rjava vrv. Taka, za velike, kaj velike ogromne ladje. Tvorila je tako lepe zavoje in se spet zravnala in se spet zavijugala! Potem pa so se že približevale hiške. In vedno več hišk!

Letenje z letalom mi je vedno prava pustolovščina. Ne vem, če me je kdaj bilo zares strah. Bolj je tako vznemirjenje. Videla se je cesta. Pa avti na njej. Pa avtobusi. Potem pa se vse kar povečuje. Kot bi gledala normalno. Potem pa približevala s povečevalnim steklom ali mikroskopom. Stvari dobivajo obliko in podrobnosti. Tik nad tem sem, da imam že občutek, da se že skoraj dotikamo tal. Čisto smo že spodaj, pa še vedno ne dovolj!

Potem pa samo rahlo zaropota! Nas strese! In že smo na zemlji!

Sin je rekel, ko smo še bili v zraku, če je ročno zavoro zategnil. Kar naenkrat se je drastično zmanjšala hitrost letala in nas je kar cuknilo! Kako dober smisel za humor ima! Vedno preseneti!
Včasih smo ploskali pri pristanku. Jaz sem zaploskala od navdušenja! Pilot ima res občutek! Drugi pa niso nič trzali! Eh, pa kaj!

Mislila sem, da se bova izgubila na letališču. Vse je bilo dobro označeno! Videla sem, kje je znak zalet naprej. In kje je carina. Vseeno sva šla vprašati na carino, kam morava. Prijazno naju je usmeril naprej!

Potem sva takoj našla letalsko družbo pri kateri sva letela in prijavila prtljago za naslednji let! Ne vem točno, kaj mi je razlagala. Nekaj s prtljago. Saj zdaj vem. Dali jo bodo v letalo, čeprav je ročna, tako kot vse velike kovčke. Vseeno sem ji pustila, da mi dvakrat razloži. Hitro je govorila. Dobro razumem hrvaščino, srbščino – kakorkoli, čeprav jih ne ločim.

Takoj sva našla gate pri katerem letimo potem naprej.

Ljubek sijoč pristen uniakatno lep srčkan dan!

Cmok! Objem!














Življenje je lepo v vseh pogledih!

Ni komentarjev:

Objavite komentar