sreda, 17. julij 2019

Mokra majica in hlače...kratke hlače...

Ni ga boljšega občutka kot letenja z letalom! Vznemirjenje! Adrenalin! Lahkotnost gibanja po nebu! Popolnost!

Počasi smo se peljali po progi, do začetka vzletne steze. Samo na pol sem poslušala, kaj je razlagala stevardesa! Bolj mi je bilo zanimivo vse zunaj.

Čutila sem, kako je povečal moč motorja od konca! Malo nas je prilepilo na sedeže! Potem pa gremo!

Vzlet je bil tako lep. Počasi smo se dvigovali nad mesto. Hišice so postajale manjše. Nagnili smo se in zavili v pravo smer. Polja so bila pod nami. Reke. Puhasti oblački. Razporosteni po nebu kot ovčice na čredi!

Pilot je rekel, da ne bo turbolence, da pričakujemo prijeten umirjen let. Vreme je napovedano lepo. Želi nam lep let!

Leteli smo nad oblaki. Včasih pa skozi kakega. Izgledalo je, kot da smo v megli. Samo, da je to bila res gosta megla. Kako z lahkoto smo se premikali. Bili so tudi puhasti oblaki, ki so izgledali kot prevozno sredstvo matere narave. En veliki puhasti s polno kupolami. Tako. Ljubko!

Čisto sva se sprostila. Delala sva same norije. Najprej je bilo smešno, ko je stevardesa porivala voziček na letalu, kot da ga poriva navkreber! V breg! Letalo je bilo tako nagnjeno! Kako sva se to smejala! Dol bo šlo lažje! No. Nazaj!

Potem smo dobili ribice in vodo za piti. Seveda v stekleničkah. Sin je odtegnil svojo. In ko sem gledala skozi okno, mi je menjal. Nastavil mi je to narahljano. Ne vem, kaj sva se hecala. Prosila sem ga, če mi jo odtegne. Prej mi ni šlo. Pa se je nekaj izmikal. Pa sem mu jo dala tja. Malo sem ga želela za hec štokniti v rebra s flaško (prevod za Neštajerce: stekleničko... v nadaljnem...). V tistem pa je spustil roko in stisnil flaško! Vse je špricalo (prevod za Neštajerce: škropilo...)! Tako sva se spet smejala! Kako zabavno je bilo!

Jaz pa nisem mogla verjeti, kako zdaj toči, če je prej nisem mogla odpreti niti za milimeter! Potem mi je vse priznal!

Let je res bil miren. Minil pa je tako hitro. Pripeli smo pasove. Si jih odpeli. In že smo jih mogli pripeti! Spet!

Približevali smo se Beogradu!

Ljubek sijoč pristen unikatno lep sijoč dan!

Cmok! Objem!















P.S.: Vse je drzna pustolovščina ali nič! Izberi srečo zase!

Ni komentarjev:

Objavite komentar