sreda, 30. januar 2019

Povabilo k branju... Martin Kojc, Učbenik življenja, drugi teden

Minilo je kar nekaj časa, ko smo skupaj brali prvo lekcijo. Zdaj je čas za drugo. Povabim vas k skupnemu branju. To naj bo samo slastna predjed. Košček, drobec celote. Naj vas Kojc prevzame, kot je mene. Jasno in preprosto.

»Človek more samo tedaj priti do prepričanja, da se bodo vse njegove želje izpolnile, če je popolno resnico, to je dejansko oblast duhovnih zakonov, tudi spoznal. Šele potem more v skladu z njimi tudi delovati.

Naše želje nam sporočajo, kar nam prasila hoče dati v prihodnosti.

Če je človek po kakršnikoli okoliščini prišel do prepričanj, da se bo zaželeno zgodilo, prenehajo naenkrat vse njegove prejšnje skrbi za prihodnost.

Zato zaželeno pride samo po sebi.

Pri napačno usmerjenem prepričanju in iz njega izvirajočem hotenju izsiliti zaželeno opazimo spremljajoče pojave, kot strah, nemir, skrb, nezadovoljstvo, upanje, pričakovanje, hrepenenje, zavist, žalost, jezo, besnost, sovraštvo. Vselej, kadar gojimo katerega teh nagibov, hočemo od prihodnosti nekaj izsiliti, ker smo prepričani, da se bo zgodilo nekaj nezaželenega. In takšno izsiljujoče hotenje je proti našemu prepričanju vselej brez moči, vendar ne le brez moči, nasprotno delujoče prepričanje se celo okrepi in to za toliko, za kolikor se naše hotenje bojuje proti njemu. Bolni na primer postane tem huje bolan, čem močenje hoče izsiliti ozdravitev.

Da se mora torej naša usoda oblikovati po želji, morate doseči življenjski nazor, ki vam omogoča biti nenehno prepričan, da se ob zgodilo zaželeno.

Sila, ki ustvarja, torej ni naše zavestno hotenje in prizadevanje, temveč naše podzavestno delujoče prepričanje oziroma naša vera.«

To so odseki poglavja, ki so se meni zdeli posebej privlačni iz knjige Učbenik življenja, Martin Kojc, Ljubljana 2002, Domus. Res priporočeno branje našega rojaka. Pustite, da vam večne resnice oplemenitijo življenje. Dopustite čarobnost...

Ljubek sijoč pristen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!














P.S.: Poslušajte svoje srce. Sledite mu! Olly Murs - Dance With Me Tonight
  (https://www.youtube.com/watch?v=F3EG4olrFjY)

Ni komentarjev:

Objavite komentar