ponedeljek, 2. oktober 2017

Srčnost... srečnost...

Vedno znova dobim mravljince, žgečkanje, ko poslušam dobro glasbo. Ni lepšega kot se prebuditi ob sončnem vzhodu in poslušanju moje najljubše pesmi. Začetek mi je tako pri srcu, da jo lahko poslušam stokrat, pa me vedno znova navduši.

Enako je v življenju, zakaj ne bi ponavljala stvari, ki me navdušujejo. Sproti odkrivala nove. Se širila. Spet ponovila postopek. Malo osredotočanja. Ponovitev. Pridige konec. Moj bog je srčen… Srečen. Notranji… Eh, pustimo to. Jaz sem srečna!

Včeraj pa sem res bila po naključju pri maši. Zanimivo mi je bilo, da je mašnik govoril o uresničevanju talentov. Če jih ne udejanjimo, prikrajšamo vse druge za to darilo. Sebe pa za radost. Svoje talente je treba deliti z drugimi. Včasih je treba vse poslušati s srcem, da sploh kaj slišim. Tudi gospoda župnika.

Zdaj ko berem Josepha Campbella, govori o podobnem. (Enakem.) Veliko se je pogovarjal s študenti. Ko jih je poslušal, je rekel, da se je vedno našla tema, ki je bila zanimiva posamezniku. Takrat je celi oživel, oči so mu žarele, govoril je z navdušenjem o tem. Sledi temu sijaju. Samo to je pomembno. Sledi svojim talentom, tako presežemo svoje osebno obzorje.

Tako rada imam dneve polne sonca. Tako tople. Tako polne martinčkanja. Vabljive: »Pridi, pogrej se malo pri meni.«


Kaj pa to, ko sem imela sadno torto za zajtrk? Z gozdnimi sadeži?! Mmmmm, je bila dobra! Izjemna! Zdaj pa še pijem kavo v  postelji. Sonce mi tako lepo greje celo mojo spalnico. Kar srkam to toplino. Pišem. Potem pa grem slikati! Kaj ni življenje polno lepote. Z vseh strani. Rada imam svoje življenje. Zadovoljna sem z njim. Točno tu, kot sem zdaj. Čarobno je. Imam čudovito družino, sorodnike. 

Sijoč sončen dan poln srečnosti in srčnosti!!! Cmok! Cmok! Objem!!!







P.S.: Koliko časa nazaj sem odkrila to pesem… Še vedno mi je všeč… Jimmy Cliff - I Can See Clearly Now (https://www.youtube.com/watch?v=MrHxhQPOO2c)



Ni komentarjev:

Objavite komentar