četrtek, 5. oktober 2017

Odprto široko!!!

Čas mi je kar pobegnil včeraj. Toliko lepih stvari se mi je zgodilo! To je bilo moje najlepše praznovanje do zdaj! Hvala vsem za lepe želje! Zlati ste! Rada vas imam!

Obožujem gradove! Rada bi si jih pogledala še več! Včeraj pa se imela taki privilegij! Res je. dvakrat sem že bila tam. No trikrat, skoraj. Samo z namenom, da si pogledam grad. Vrata so bila končno odprta na strežaj!

Saj so že bila odprta vrata na strežaj, dvakrat. Samo da takrat samo od kavarne. Enkrat sem že prišla na dvorišče do vodnjaka! Uh, to je že bilo neizmerno veselje! Potem pa ni bilo nikogar tam! Žal! Vse se je končalo več kot dobro! V tej grajski kavarni so mi skuhali tako veliko belo kavo s smetano gor, da je bila res grajska! Cesarska!
 
Malo in samo toliko priznam, sem si bila sama kriva, da je bilo zaprto. Tam sem bila v soboto…

Tako, da najprej, ko sem prišla tja, sem fotografirala odprta vrata. Ker to je vedno dober znak. Druga vrata so bila tudi odprta! Že vidim vodnjak! Kaj pa tretja vrata?! Primem za kljuko! Volaaaa! Notri sem!

Vstopnica. Nisem prav vedela, ali si bom sama pogledala grad, ali bom dobila vodstvo. Seveda si želim pogledati ves grad! Uuuu! Dobila sem vodstvo! To se mi je zdelo še boljše kot dobitek na loteriji! Dobila sem glavno nagrado!!!

Začelo se je pri vodnjaku. Poslušala sem zanimive zgodbe. Pogledala sem nebo. Notranje dvorišče je obdano z vseh strani z zidovi. Visoko na nebu je bilo polno takih puhastih oblačkov. Mimo se je ravno peljalo letalo. Debela črta drugega pa se je že brisala, razpršela. Bilo je čarobno!

Uživala sem v poslušanju o vsej zgodovini, nastanku, povezovanju, dogradnjah, družinah… Zgodba me je kar posrkala. Ko pa sem imela tako zanimivega razlagalca preteklosti, pa še bolj! Tako cenim, da sem lahko pošpegala vsepovsod. Kar pelo mi je srce! Toliko lepega! Toliko umetnosti! Tako razgibana zgodovina!

Tako pozorno razlaganje. Tako zanimivo. Polno humorja. Toliko časa si je vezel, da sem lahko pregledala vsak detajl. Uh, čisto sem padla noter.

Tako dolgo sem že bila v gradu, da mi je zmanjkalo časa za grajsko kavarno! Pa tega sem se tako veselila! So me že klicali! Pa kje si ti?! Praznovanje se bo začelo brez tebe! Prav žal mi je bilo, da sem morala tako hitro ven!

Ogled je minil kot bi mežiknila! Sploh še nisem pogledala grajske trgovinice! Res bi še rada prišla enkrat, ko bom imela neomejeno časa! Grad se mi ni zdel tako velik od zunaj! Ampak je ogromno zanimivega za pogledati! Navdušena!

Danes pa grajski dan! Lepo se imejte! Cmok! Cmok!



P.S.: Sij! Sij! Lošči svoj sijaj! Saj ne, to nam je tako naravno! Srečna! Srečna! Echosmith- Bright (https://www.youtube.com/watch?v=8l5nMCJKyYY&index=26&list=RDQMRKBKISw4TvU)

Ni komentarjev:

Objavite komentar