sobota, 12. avgust 2017

Sreča! Pojačaj!!!

Uživam v razsikovnju in globinah in rasti. Privlači me skrivnostno. Rada delam na sebi. Rada tudi pišem sezname. Na strani Alneke Rebula, ki jo obožujem, sem našla vajo. Napiši seznam, kaj me radosti, veseli!

Minimum je dvajset. S tem nisem imela problemov. Na kavici v našem lepem mestu na razgibani ulici sem takoj napisala seznam. Preko sto…

Vsak dan eno. Na recept. Veselje. Za lepše življenje. Daljši seznam več možnosti…

Potem pa najboljši del. Vprašanja!

Kaj vas razveseli, kar je odvisno samo od vas?
In še: kaj je uresničljivo brez  velikih stroškov?
In kaj je uresničljivo že danes?
In čez 10 minut?

To pa me je čisto osupnilo!

Vse stvari, ne glede na zelo dolgi seznam, ki se še lahko dopolnjuje, so bile uresničiljive. Lahko jih izvedem sama. Brez velikih stroškov. Že danjes. Čez desetm minut. Oziroma. Takoj. Zdaj!

Zakaj bi srečo, veselje, radost odlišala, če je čisto pri roki? Že drvim po šopek rož!

Najboj pa sem bila razkrinakana, koliko stvari s seznama je odvisno samo od mene! Kako smo naučeni, da dajemo svoj občutek srečnosti komu v roke. Ti me osreči! Ne! Vse niti so v mojih rokah! Odgovornost! Jaz zase!

Kako je življenje polno lepih presenečenj! Daril! Love feels good!

Nekja pa je me presenetilo še bolj. Kako me glasba razveseljuje! Včeraj sem celi dan poslušala eno in isto pesem. In vedno, ko sem jo poslušala od znova, sem še slišala kaj novega. Še kaj neodkritega v njej. Uuuuu! Uvodni ritmi! Kako seksi! Že sam začetek mi je privabil nasmeh na ustnice. Prav solze sreče! Kak sem uživala! Uživam! Kako sem srečna! Pa tako mala stvar, pa me lahko tako osreči! Noro! Dobro! Carsko! Prav na glas sem se morala smejati zraven. Vem, čisto noro! Ampak resnično!

Nič čakat. Seznam na plan! Ena stvarca na dan, prižene veselje na plan! Življenje je lepo v vseh pogledih! Obožujem ga!

Pesem sem še poslušala skozi v avtu in počutila sem se odlično. Zdaj jo imam za zvonenje na telefonu. Zjutraj, ko sem se zbudila. Malo bolj pozno. Sem si jo spet zaželela slišati, pa sem dobila telefonski klic! Kako se želje hitro uresničujejo! Kako smešno zabavno!

Taaa – ta – ta – taaa – ta – ta… kak je to dobro! V živo! Ko še cvilijo zraven! Želim si na kaki dober koncert!

Saj ne morem, da je ne bi nehala poslušati! Pojačaj! Daj bolj na glas! Naj še imajo sosedi kaj od tega! Gremo plesat!

Še vedno so stvari, ki sem jih pozabila napisati. Vožnja z avtom. Travnik v vetru. Božanje trave, žgečkanje po dlaneh! Opazovanje kometov! Do trinajstega avgusta se obeta meteorksi dež! Obvezno ponoči na plano! To je fantastično! Kocika… tema… kometi… = sreča!

Prasketajoč dan! Objem!



P.S.: Slučajno pa sem včeraj med delom slišala še eno, ki mi je tudi pri srcu in me vedno razveseli! Pa dajo delim! Malo za dušo… Ellie Goulding - Love Me Like You Do (https://www.youtube.com/watch?v=AJtDXIazrMo)

Ni komentarjev:

Objavite komentar