nedelja, 23. julij 2017

Mikavna zapeljevanja...

Rada imam vikend. Vse boj na počasi. Niti ne iščem nekih mest sproščanja, pa me samo najde. Kot da me zavije v stranko ulico. Me povabi. To je zame.

Ležalnik v zavetju mestnega vrveža na notranjem dvorišču v senci dreves. Šumenje listja. Moja najljubša kavica z okusom lešnika. Penice. Knjiga ob meni. Malo sem samo zaprla oči in srkala vso to blagost. Klepet z zanimivo gospo o užitku čutenja poletja.

Poznam mesto. Ne še čisto, ampak vedno znova me zapelje z zanimivi kotički. Preseneti me z veseljem srca.

Našla sem še en tak kotiček. Ali je on našel mene? Obožujem reko. Valovanje. Šumenje. Bleščanje sonca v nežnem gibanju gladine.

Bilo je toliko lepih prostorčkov, da kar nisem vedela, kam bi se usedla. Gori na razgledno teraso? Na ležalnike? Na stolče kot na konici Titanika? Odločila sem se za sedežno čisto ob vodi. V senci.

Mimo so plavale ribice. Ribe s črno piko na repu (niso bili Nemoti…) Račke. Mama račka z malimi račkami. Labodi.

Moja duša se je kopala v zadovoljstvu. Tako je valovalo! Pogled na zelena drevesa v ozadju. Prijazno osebje. Pa ni lepšega mesta za pisanje. Za sproščanje. Za uživanje trenutka. Sladoled. Moj najljubši. Zanimiva glasba. Malo jazza, rock and rolla v ozadju.

Sploh ne morem prav pisati. Samo uživam v teh trenutkih. Občutki morja so čisto pri roki! Očaralo me je, da je res čisto pri vodi. To me pa tako privlači…

Skoraj bi čisto pozabila. Nekaj me je vleklo v trgovine, da pogledam malo, kaj je novega. Obleke. Oblekce. Nekako sem se uštela za eno uro in sem imela več časa. Za pisanje! 

Kje zdaj najti tako primerno kavarno? Moji dve ljubi sta še bili zaprti. Žal. Ni pa se mi dalo iti kam daleč. Kaj pa tukaj? Izgleda lepo. Pa saj bom tako pisala. Notri pa so vse uredili! Presenetili. Bilo je kar sveže zjutraj, zato se ne bi usedla zunaj... Lepe tapete. Polica s knjigami. Kazalka z napisom: ljubezen v srcu. (Saj vem… Saj vem…) Zlata obroba na ogledalu. Lepe podrobnosti. Napis relax iz lesa... vem, ne bom pozabila... 


Privlačno! Ljubka kavarna v središču. Spet so me našli! Moji ljubi prostorčki za pisanje…

Neverjetno zabaven dan!



P.S.: Baseballs - Angels (https://www.youtube.com/watch?v=xF2oDfkTUoo) ali pa malo bolj divje... (https://www.youtube.com/watch?v=e1UWEMmJkzE)

Ni komentarjev:

Objavite komentar