ponedeljek, 27. marec 2017

Letijo, letijo... jabolka!

Spet je čas za kolo! Seveda ne brez čelade! Kdaj mi zadiši kakšna posebna jed. Sem že začela kuhati, ko ugotovim, da mi manjka ena sestavina. Jajca! Ne! Sinu naročim, da pogleda na posode na štedilniku. Bom hitro skočila v trgovino. S kolesom bom nazaj ena, dva, tri… Bližnjica tja! Polna hitrost. Kaj še rabiva kaj drugega? Kako lepo zlato rumena jabolka imajo. Še lepša od Sneguljčinega… Joj, jajca ne pozabiti. Mleko tudi, za vsak slučaj. Se je že nakopičilo nekaj stvari. Komaj sem vse spravila v košaro.

Potem pa polni gas nazaj. Pogledam čez prehod, če še malo bolj hitro pritisnem na pedale, bom ravno mimo, ko še ni avta. Seveda sem spregledala rahli hribček vmes. Ne čisto spregledala, samo se mi je dozdeval nizki. Nemoteč. Podoben ležečemu policaju. 

Prišla sem pred avtom! To moram poudariti. Sem pa tudi skočila! Jabolka pa so letela po cesti, pločniku, mimo robnika kot peresno lahki planeti… hitro sem vrgla kolo v travo. Razsipala še ostale stvari… Potem pa hitela pobirati jabolka. Naslednji avto se je verjetno spraševal, kaj pobiram na cesti. Pa to sploh ni bilo pomembno!

Misija je bila zaključena. Vse sem pobrala. Jajca so ostala cela. Jabolka pa so bila odlična kljub letu in trdem pristanku. Me že kliče sin. Pridem! Čisto blizu sem! Kosilo je odlično uspelo! Rada kuham. Prav uživam v tem. Rada pa tudi gledam, ko potem nekdo to z užitkom poje. Mislim, da še bolj uživam edino, ko jem. Res rada jem.

Kaj pa bi danes kuhala?! Jajca imam! In vem, kje se jih dobi še več! Samo ne tako hitro! Kaj če bi spekla nekaj? Mafine. Muffine. Ali mufine. Kateri izraz je sploh knjižno slovenski? Vseeno, z borovnicami.

Lep seksi dan poln jajc!


Cmok! Cmok!

P.S.: Ne morem verjeti, da nisem opisala občutka svobode na kolesu! Veter v laseh! Svežina na koži! Gibanje! Okoli pa narava! Drevesa! Ptički! Kje kakšna mrcina, kosmata, psiček... Užitek v polnosti!

Ni komentarjev:

Objavite komentar