nedelja, 23. julij 2023

Vidim! Končno vidim!

 Se ti je kdaj zgodilo, da si bolj ali manj zavestno stopila v neko igro drugih ali drugega ali druge, potem pa se je zgodil preobrat! Kar naenkrat si sita vsega!

Igrala sem vlogo, kar dobro, no ampak vseeno po svojih najboljših močeh. Dogajale so se konstantno sovražne akcije in spotikanja, sabotaže in zasmehovanje. Vse to sem prenašala kot tisočletni kip z rahlim nasmeškom na ustih – dobro in z ljubeznijo vklesanim! Ne glede na vse okrušitve, udarce, sem dobro igrala svojo vlogo!

Že skozi sem slutila, da nekaj ni vredu. Vedno je kljub sladkostim in vloženemu trudu ostajal grenak priokus nečesa neotipljivega. Lepo sem to tlačila v sebi. Mogoče, no kar sigurno sem prevzemala krivdo za vse to. Sigurno je z mano kaj narobe! Napaka! Moji občutki so bili pravi! Že vseskozi!

Zdaj pa mi je očitno sovraštvo tako odprlo oči, da si tega ne želim več zanikati! Niti si ne morem! Niti rožnata očala to več ne prikrivajo!

Zdaj pa imam dovolj! Dovolj imam neumnosti! Zaključeno je! Dovolj!

Kljub temu, da ne verjamem, da je sovraštvo namerno – oseba pač ne more odpreti srca ljubezni (pa saj ga ne rabi, če ne želi), vseeno ne bom več tkala bližine z njo. Zakaj bi se izpostavljala radioaktivnem sevanju, če mi škodi?! Vsaj toliko se imam rada!

Lahko sem sočutna, lahko odpustim, lahko sprejmem, da pač je kot je… ne rabim pa več prenašati neumnosti! Zdaj pa mi je dovolj!

Kje v svojem življenju čutiš niti prepletene s temninami, pa si še mogoče zanikaš? S kom pa bi rada tkala pristne odnose? Bodi iskrena do sebe. Srce govori resnico!

Ljubek srčkan vesel dragocen neprecenljiv celovit zabaven mogočen kreativen hvaležen dan!



Blagost pomikanja naprej postaja otipljiva. Ustvarimo si čaroben dan!

Ni komentarjev:

Objavite komentar