ponedeljek, 26. september 2022

Prijaznost tudi do sebe!!!

Vedno smo kar prijazni do drugih, kaj pa do sebe?!

Vem, da sem stroga sodnica! Po nepotrebnem. V trenutku napake potrebujem še bolj kot kdajkoli sočutje, milino, nežnost in sprejemanje. Tudi zaupanje, da se bo vse razrešilo fantastično! Ne pa še dodatne krivde, sramu ali poniževanja.

Kaj vse delam sebi, ko ne bi delala niti najhujšemu sovražniku. Saj ne vem, kdo to je. Recimo, da obstaja. Še njemu bi samo rekla, da se naj spoka in bi zaklučila.

Bi to vse, kar govorim sebi v svojih mislih, govorila prijateljici?!

Niti slučajno. Rekla bi ji, da je naredila kar je najboljše znala in da naj si odpusti. Da ni nič takega. Naj sprejme, da je čudovita in srčna oseba, kljub vsemu. Lahko si srečna naprej. Pomaknimo se že iz te situacije!

Če pa jaz naredim isto, pa se žerem. (Ta izraz sem dobila od sovje mame. Verjetno tudi navado. Ampak zdaj sem odgovorna za svoje počutje. Ni mi več treba tega početi) Saj ne, da pomaga. Ne pomaga. Samo vedno slabše se počutim. Kot da bo dovoljšno zmerjanje in slabo počutje odtehtalo, kar sem naredila. Sploh pa gre za malenkost! Nepomembno! Kaj si še vse moram delati pri velikih stvareh. Moje trpeljenje od znotraj nič ne odtehta. Tudi čas kot se mučim, nič ne odtehta – zato je kar bolje, da si odpustim, se nasmejim svoji norosti – in se zahvalim za dragoceno lekcijo.

Kaj sem se iz tega naučila?

Zaupam, da je zame vedno poskrbljeno. Še vedno je bilo. Ljubljena sem na milinone načinov, ki jih niti ne opazim. Čudovita in dragocena sem.

Kako dragocene lekcije za tako majhno stvarco! Zdaj pa praznujem, da sem jih videla in sprejela in objela s hvaležnostjo. Zdaj tudi sprejemam, da sem še vseeno vredna ljubezni, čudovita in cenjena. Moje bistvo je ostalo neomadeževano. Čista sem!

Danes praznujem svoje napake in napakice, ker so zamaskirane dragocene lekcije. Zdaj to sprejemam. Sprejemam pa tudi sebe.

Kako pa ti ravnaš s sabo? Si si res najboljša prijateljica?! Spomnila sem se, da sem vedno šla na sprehod in potem se je vse razblinilo, kar me je težilo. Mogoče je to moj namig za danes.

Sledi svojemu srcu!

Ljubek čudovit pristen izjemen radosten iskren mil nežen sijoč jasen ljubeč dan!



🌷 P.S.: Ljubeče ravnaj s sabo. Vsi odnosi so samo ogledalo odnosa, ki ga imaš s sabo. Rada se imej. Danes in za vedno – za vse večne čase – živi srečno do konca svojih dni! In še naprej!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️ Zaupaj svojemu srcu! ... https://youtu.be/fKZLTkhur2g

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Queen - A Kind of Magic ... https://youtu.be/0p_1QSUsbsM

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

Ni komentarjev:

Objavite komentar