petek, 7. januar 2022

Ples skozi dan!!!

 Zakaj plešemo? Da bi kam prišli? Da bi uživali v korakih? Da bi uživali v glasbi? Da bi se predali partnerju? Da bi sledili glasbi srca?

Zakaj ti plešeš?!

Pri plesu ne gre za nabiranje kilometrov. Ne gre za cilj in rezultate. Predaš se glasbi. Predaš se trenutku. Življenje pleše z lahkoto skozi tebe. Življenje pleše ples skozi tebe. Življenje je plesalec, ti si ples, kot bi rekel Echart Tolle.

Dopuščaš danes tej čarobnosti imenovani življenje, da se res pretaka skozi tebe?! Se upiraš, ker si želiš voditi in peljati ples po svoje?! Kaj pa če bi se danes prepustili in zaupali, da je življenje čista ljubezen. Vse je čista reka, ki prinaša vse, kar potrebujemo. Samo ohranjamo mir v srcu.

Nekje sem prebrala (Vadim Zeland), da  je čista norost ustvarjati bližnjice. zakaj bi vlekli čoln po suhem in prečkali rokav reke, če se lahko peljemo okoli in pridemo na čisto enako mesto?! Pa še mučiti se nam ni treba!!! Kaj pa, če naše miselne bližnjice to niso?! Kaj pa, če si ustvarjamo dodaten stres in muko po nepotrebnem?!

Že slišim celo skupino glasov, da je trpljenje, mučenje, naprezanje in siljenje nekaj normalnega. Pa je res? Kdo nas je to naučil? Pa nam je bilo všeč njeno-njegovo življenje?! Si res želimo stati v njegovih-njenih čevljih? Res?!

Bolj kot sem odrasla, bolj si želim stvari početi z milino, z lahkotnostjo in mirom v srcu. Bolj čutim, da je to moja prava pot. Zakaj bi tiščala in potiskala, če lahko enako dobim na enostaven in prijeten način – ob točno pravem času zame?!

(Velikokrat sem veslala v odnosu in potem sem nehala in ostalo ni nič od odnosa. Če bi že prej pustila toku, da se pokaže resnica, se ne bi rabila mučiti z veslanjem. Kdaj je meja, ko še vlagaš v odnos? Takrat ko še oba veslata. Ko pa si sam motor čolna odnosa, je že davno čas za pristanek. V odnosu soustvarjamo. Se tudi prilagajamo in kreiramo kompromise. Logično, da ne samo za ceno ene osebe. Veslava pa oba v isto smer. Kaj ni zanimivo, da v odnosu gradiš ali pa rušiš. Tako enostavno je to. Ali veslaš skupaj, ali pa sploh nisi v odnosu.)

Resnica je enostavna. Naj se resnica razkrije. Naj se pravica izkaže. Vedno! Zaupam, da se resnica vedno izkaže. Prej ali slej. Resnica osvobaja! Zato naj resnica pride na plano. (Ne glede, kako boleča je resnica, se vedno občuti mir ob njej. Samo priznamo si jo. Takoj se občuti olajšanje. Naj se torej resnica razkrije. Zdaj!)

Danes gradi odnose in mostove do ljubih. To je tvoje poslanstvo – pristnost tudi v odnosih.

Ljubek pristen nagajiv radosten igriv nagajiv resnično sijoč dan!


🌷 P.S.: Življenje je enostavno, če izražamo resnico. Resnica se vedno izkaže. Tudi sedaj se bo. Danes zaupam v resnico. Danes zaupam v ljubezen. Danes zaupam, da je vse radostna rast! Zdaj to dovolim in naj se pravica izkaže!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ... ❤️  Poslušaj svoje srce ❤️ ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️ Zaupaj v dobro! ... https://youtu.be/arFh6kmBvuc

🎻 Malo glasbe za še lepši dan ... Dino Merlin & Željko Joksimović - Supermen ... https://youtu.be/eC_GQuPPi_k

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

Ni komentarjev:

Objavite komentar