petek, 1. november 2019

Pa še več! Poetičnosti v vsakdanjem!

Danes sem se povabila na kavo in sem tako uživala v njej! seveda v moji najljubši kavarnici – Ilich. Vedno, ko sem v centru mesta, rada skočim v njo. Tukaj imajo tako dobro kavo – seveda z riževim mlekom. Imajo pa še nekaj! Tortice! Ampak ne samo to! Imajo revije! Modne revije za listati! To pa tako uživam. Počutim se kot kraljica. Kavico mi prinesejo. Uživam v čudovitem ambijemntu. In še revije lahko listam in si nabiram navdih! Kaj še je lahko lepše?! Daj no! Res! Ne!

No, raj vam rečem!

Zdaj pa sem v čitalnici. Kako zanimivo se slišijo tipke sredi tišine. Tu pa tam se obrne kak list od časopisa! Pa spet postoji. Pa se spet obrne. Spet kaj zašumi! V resnici pa je vse tako poetično! Vse je v vseh pogledih poetično! Sem lahko še bolj poetična?

Tako v vsakdanjem življenju. Pa saj smisel življenja je, da vnašam poetično v vsakdanje!

Za kaj pa je sploh vredno živeti, če ne za lepoto? Za tiste lepe trenutke.

Zdaj pa še nekaj!

Kateri trenutek pa ni lep!?

Tukaj sedim. Gledam skozi okno. Sonce sije skozi okno. Slišim glasbo. Včasih korake po pesku. Včasih se obme kaka stran v časopisu in zašelesti.

To je poetičnost. Vsak trenutek je lep, če sem prisotna v njem če se ga sploh zaveda. Včeraj sem našla svoje pesmi. Pa lepe so.

Eno bom delila z vami:

Danes
se še bolj
povezujem
 z dragulji,
zakladi
neskončnosti
notranjosti.
Danes
stopam
bosa
v svoje
svetišče
globin,
ljubezni,
modrosti.
Bistvenosti.

Mateja Koser

Tako je! kako se lahko še bolj povežemo s svojo notranjostjo? Kako se še lahko bolj poveženo s svojim notranjim svetom? Danes je dan! Zdaj!

Ustvarite si čudovit poetične dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je tvoje. Zakaj ne bi vnesli malo poetičnosti? Dajmo no..

Ni komentarjev:

Objavite komentar