petek, 13. oktober 2017

Pa še sladica...

Seveda sem bila po toliko ogledih galerije, gradu, cerkve že pošteno lačna. Želela sem si samo nekaj dobrega pojesti. Kirajska hrana je vdno dober izbor, sploh, ko sem v novem mestu. To mi je raziskovanje drugačnosti od klasične ponudbe.

Garmin me je vodil malo naokoli. Ampak potem sem hitro našla. Imeli so kar gužvo. Prinesli so mi tako hitro za jesti, da sploh nisem imela časa urediti bloga do konca.

Spomladanski zavitek je bil zavit na zanimiv nači. Tako velikega še nisem dobila. V obliki lunice! Lune!!! Dober je bil. Rada imam morsko hrano in ribji lonec se mi je zdel zanimiva mešanica vsega. Rada jem s palčkami. Res sem se najedla. Uživala sem ob mizi pri oknu, kjer sem imela čudovit pogled na drevesa zunaj. Spodaj je bil tako lepi zlati tepih živo rumene barve.

Čas mi je minil kot bi samo švignil. Želela sem si nekja dobrega. Kavo sem že pila zraven kosila. Uuu, kaj pa sadna kupa! Sadna solata... Malo sem raziskala po internetu. Res sem našla tako dobre slike! Tako ogromne sadne kupe! Točno tja grem! Vsi povprek so hvalili to slaščičarno!

Z pomočjo garmina sva jo hitro našla! Stoli zunaj. Zelo prijazno osebje. Res je bila izjemno velika. Toliko svežega sadja! Raznolikega! Tako dober sladoled. Čokoladni poliv na vrhu… Tako dobre palčke noter zapiknjene! Uživala sem v vsakem grižljaju. Mmmmm…

Prišle so tri punce, vsaka iz svoje generacije. Punčka, mama, babica… Ko je mala zagledala mojo sadno kupo, jo je tudi sama želela! »Pa jo boš lahko pojedla!« je vprašala mama.
»Da. Seveda! To bi!«

Nobeno prepričevanje ni pomagalo. Potem sva obe zadovljni jedli. To pa je bil užitek! Dvojni!

Niti malo mi ni žal, srečna sem, da sem zavila sem. Počutila sem se tako izpolnjena! Bila sem tako zadovoljna! Srečna! Toliko novega sem videla! Toliko navdiha! Tolilko prijaznosti!

To pa je bilo res lepo darilo za rojstni dan! Rože imam vsepovsod po stanovanju. Tako so lepe! V beli barvi, roza in rdeči! Obožujem jih. Najlepše pa mi je utrgati cvet novega mesta, ki ga raziščem. Ne utrgati. V meni je kot zaklad srca. Seme nečesa lepega. Ostaneva povezana za vedno. Živi v meni. Verjamem, da še veliko nisem videla. Zdaj sem samo malo srknila iz te čaše lepot. Komaj čakam, da pridem spet in odkrijem še več izjemnosti za mojo dušo.

Vozila sem se čisto počasi domov! Uživala sem v poljih belo rumenih cvetov, dreves, gozdov, travnikov. Zahajajočem soncu. Nebu polnem lepih puhastih oblačkov!
Zdaj pa zabava! Komaj čakam! Grem se urediti!!!

Lep sijoč izpolnjen dan!







P.S.: Življenje je tako izjemno! Kot sadna kupa! Sočno! Raznoliko! Slastno! Božansko!

Ni komentarjev:

Objavite komentar