ponedeljek, 9. oktober 2017

Notranje žarenje!

Samo skočila sem si še po moj najljubši kapučino. Vanilija, za zraven. Tako lepo mi diši. Tako uživam, ko ga srkam čisto počasi. Tokrat nisem pozabila dati lončka spodaj… Ta kava pa je res dobra. Izjemna. Božanska.

Svoboda je v vožnji avtomobila. Tako sem srečna, da imam izpit in avto. To tako cenim. Lahko raziskujem okoli. Vem, včasih je samo do nove kavarne v mestu. Včasih pa je kam dlje!

Puhasti beli oblački na nebu. Sonce. Prostranost pokrajine. Lepi ljubki čisto položni hribčki, zeleni grički na vsaki strani. Potem pa vedno bolj ravna pokrajina, kot bi kdo polikal te gube. Zgladil do konca. Vse se združi v črto spredaj. Polja, ki cveto belo in rumeno. Pravo prostrano doživetje barv in lepot.
 
Prispela sem! Murska Sobota!

Sprehodila sem se mimo tržnice do galerije! Jeee! Kako da nisem napisala, kdo je umetnik! Igor Banfi. Notranje pokrajine. Ne morem verjeti! Izjemno!

Naslov je tako dober, da sem kar dobila mravljince. Vedno me je zanimalo notranje raziskovanje. Kako lepo se je to uskladilo, ker sem v avtu samo pogledala, če je galerija odprta.

Sprejela me je tako prijazna gospa. Tako je bila prisrčna in simpatična. Kar bi se lahko pogovarjala. Razkrila mi je podlago, slutnjo, ozadje slik. Zgodbo. Črto, ravnino pokrajine. Kar špegala sem ji čez ramo, tako so me privlačile slike.

Takoj sem opazila, kar žarel je vame sij naslikanega. Neka notranja svetloba, ki je prosevala skozi. Mene so takoj pritegnile. Kako ogromni formati! Zraven pa čisto majhni. Kako zanimivo nasprotje. Uživala sem v vsaki sliki posebej! Zanimivi naslovi. Nočno kopanje… Vrgel sem kamen, nič se ni zgodilo… Kdaj sem se obrnila in pogledala na celotno galerijo. Meni se je zdelo spokojno, kot v svetišču! Obožujem galerije!

Zdaj, ko sem iskala točen naslov razstave, sem prebrala komentar, uvodno razmišljanje o slikah. Bil je malo pesimističen za moj okus. Meni so se slike zdele izjemne. Niti malo se mi niso zdele odsev praznine niča! Zanimiv pogled! Smo si različni!

Očitno je res pomembno, skozi kaj gledaš. Predvsem, kdo si. Rada imam svoj optimističen pogled. Tja sem prišla izjemno dobre volje. To je bil moj najlepši dan do zdaj! Ni čudno, da so se mi slike zdele nič manj kot to! Izjemne! Navdihujoče!

Na koncu sem še prelistala katalog! Zanimivo! Bila sem čisto prevzeta! Rada imam umetnost! Zunaj se je že slišalo odmevanje zvonov. Dvanajst je ura! Zapirajo! Rada si vzamem čas za dobre stvari! Uh, kako dolgo sem bila noter in kako hitro je minilo.

Dobro, da sem zavila na to pot. V Mursko Soboto! Že začetek dneva je bil veličasten!

Včasih si predstavljam, kako bi naj živela in potem me življenje zvabi v dišeče, barvite pokrajine!

Lep dišeč, mamljiv dan!









P.S.: Življenje je tako vabljivo dišeče! Obožujem! Icona Pop - I Love It (feat. Charli XCX) (https://www.youtube.com/watch?v=UxxajLWwzqY)

Ni komentarjev:

Objavite komentar