četrtek, 28. september 2017

Poezija notranjosti...

Tako lepi sončni zahod je bil. Obalki so se razprli ravno toliko, da se je videl sij skozi. Odprli so se kot zadrga. Potem pa so skozi sijali tako lepi sončni žarki. Kot bi bila neka kulisa na odru v gledališču. Z usmerjenimi reflektorji. Bilo je tako čarobno! Vse v tako lepih skladnih odtenkih. Čisto nežnih!

Še malo pa na koncert! Komaj čakam! Uuuu, kako dober glas ima pevka! To pa bo res kvalitetno doživetje za dušo! Nekajkrat sem jo že zamudila, ali je bila predaleč. Ampak, če je nekaj namenjeno, se vedno zgodi! Splačalo se je čakati!

Tukaj sem na kavi s prečudovitim razgledom! Pesem mi je že od nekdaj všeč, malo sem si pela na tiho zraven. Poskušala sem, da se ne bi preveč gibala v ritmu, čeprav me je vse v notranjosti vleklo v pozivabanje v melodiji. Potem pa slišim simpatično natakarico, kako si brunda pesem zraven. Sva že dve navdušenki. Zanimivo, sva že brundali v duetu. V resnici ne brundam, ampak ful lepo pojem. Saj meni se tako zdi. Pa ni važno, veselje v obeh primerih je izjemno! Ne bi ga menjala za nič na svetu!
You are amazing, just the way you are…

Vem. Saj vem!

Včeraj sem se tako nasmejala zraven, ko sem razumela! Seveda koga drugega ko Josepha Campbella! Lahko razpravljamo o vrtnici. Z biološkega vidika o zgradbi. Dokler pa je ne primem v roko in jo povoham,  jo pogledam, jo doživim, spoloh ne vem, kaj to v resnici je. Isto je z življenjem! Prišli smo ga občutiti! To je nekaj najlepšega! Ne filozofirati o njem. Ne sedeti v jami in meditirati! Doživeti! Življenje mi diši opojno!

Veš, kaj pa mi je bilo najlepše!

Življenje kot pesem. Ne pesem! Poezija.

To pa mi je najlepše ravno zato, ker tako doživljam vsak dan! Niso samo besede, povezane s pomenom. Ne! Cela pesem nastaja, umetnina. Neskončna lepota doživetij. Prepletajo se tako lepe rime, tako zanimiva razsvetljenja, sij vseh sijajev. Primere, globine, svežina, pomeni, ki se razkrijejo le pozornemu očesu… Lepota skladnosti vsega nastajajočega! Sreča! Sama lepota doživetij! Sama lepota! Samo ustavim se, jo opazim in že se razlije čez celo moje življenje! Čarobnost!

Lep sijoč čaroben dan kot poezija vsega, kar smo!
P.S.: Poetičnost… to je zame… Bruno Mars - Just The Way You Are (https://www.youtube.com/watch?v=LjhCEhWiKXk)

Ni komentarjev:

Objavite komentar