sreda, 27. september 2017

Opa! Sij!

Največji luksuz je ogromno blazin v moji postelji. Podolgovata. Velika. Kvadratna. Srednja. Skoraj valjasta. Vse to me podpira, ko še lahko malo berem zjutraj v njej. Pijem kavo in pišem. Imam čudovit pogled na pokrajino v ozadju in drevesa bolj spredaj. Ravno je priletel vrabček. Tako je pristal, da je celo veliko vejo zmajalo. Kako so nagajivi.

Sredi poletja sva s sinom sedela v Celju zunaj in jedla. Tisti čas, ko sem vzela krompirček, da si ga dam v usta, je priletel majhen vrabček. Prijel mojo palčko krompirčka in odletel z njim. Bila sem tako presenečena! Kar malo sem kriknila zraven! Tako divji pa še niso pri nas. Pri nas samo od daleč gledajo, če bo kaj. Ali pa so še bolj divji in so že tam bolj napredni. Če si zamisli, da bo jedel, pač pride in vzame. Zakaj bi čakal, da bi mu ga kdo vrgel… Pametni so! Pametni!

Tako uživam v dokumentarcih. Ampak samo ob takih, ki raziskujejo dušo. No ob teh najbolj, za ostale si niti prav ne vzamem časa.

Čisto sem se navdušila na Jospephom Campbellom. The Power of Myth. Neverjetno je, kako raziskuje globino duše in različne kulture. Skozi mite imajo podobne poglede. Na odraščanje.



Zmaj v nas, ki ga moramo premagati. Naši strahovi, mnenja družbe, kar bi morali, so naši zmajčki ali zmaji. To je pot junaka. Pozabi na življenje, kot si si ga zamislil in sledi poti, ki te kliče. Nekdo, ki točno pozna pot, hodi verjetno za nekom, po poti nekoga drugega. Vsak korak je pustolovščina in pot se sproti razkriva. To je resnična avantura življenja. Sledi svojemu sijaju. Bodi srečen!

Zanimivo se mi je tudi zdelo, da v vzhodnih kulturah pa zmaj pomeni živost, življenje, sočnost. Srečen krohotajoč zmaj.

Danes sem udomačila svojega zmaja. Se že malo smehlja! Dan si bom naredila čisto po svoje. Uživam v tej avanturistični poti življenja!


Cmok! Cmok! Zmajčki! Sijoč dan poln sijaja od znotraj navzven!


P.S.: Samosvoj stil! Moj stil! PSY - GANGNAM STYLE (강남스타일) (https://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0)

Ni komentarjev:

Objavite komentar