petek, 29. september 2017

Nov dan! Ly...

Tako lepi sončni vzhod je bil zjutraj. Ne moreš reči, sem ga enkrat videla, zdaj pa je to dovolj za celo življenje. Vsak dan je drugačen in čisto poseben. Še prej pa je bila čudovita zvezda. Vsak dan bi rada videla novega, ker me to razveseli!

Kar je nekam izbrisalo tiste dneve dežja in oblakov. Seveda grem kar s kolesom po opravkih. Tako dogo sem bila v trgovini, da niti opazila nisem, da zunaj kar močno lije, dokler nisem slišala, da se o tem pogovarjajo. Bi še šla potem sploh dalje? Ali kar domov? Kar me je malo presenetila moč dežja, ker prej je samo bilo oblačno. Potem p

a sem se tako zagledala naprej v oblačila, da sem pozabila. Tako da je že tudi nehalo. Vse sem lahko naredila po načrtu. Pa če tudi ne bi nehalo, saj sem imela kapuco…

Najlepši del načrta pa je tako bila lešnikov late machiato… s penicami… Božansko! (To sem si tako zaslužila! Pa ja! Nič mi ni treba zaslužiti! Vredna sem, kar tako, ker sem!!!)

Sin ima neke obveznosti vsako večer. Kam na kavo? Ne bi rada šla kar nekam, kjer nimajo dobre. Za trenutek sem pomislila, da bi rada šla nekje ob vodi. Videla sem kot veliko jezero z zahajajočim soncem. Ampak kje? Potem sem pozabila na to. Vozila sva se in na glas razmišljam.

»Pa idi na Ptuj, tam ti je ful lepo.«

Res. Imam dovolj časa. Sonce še je kar visoko. Re je bil izjemen sončni zahod tam. To me pa vedno tako razveseli. Imela sem knjigo zraven in računalnik za pisati. Mojega ljubega vijoličnega HPja. Vse, kar v resnici rabim. No, še več. Vožnja tja je kot čisti užitek. Sveti se v zlatih tonih. Cestišče. Ob straneh so tako lepa polja cvetoče rumene prostranosti.

Kava je bila tako dobra! Tako hitro je mililo, da niti nisem imela časa knjige odpreti! Kako izjemne barve… Najprej žive, potem nežno rumenkaste. Če je moje življenje poezija, potem je sigurno sončni zahod. Toliko barv, tako globoko skrivnosten kot duša in tako navdihujoč. Sledim svojemu sijaju, blaženosti, sreči (to so prevodi besede bliss…).  

Danes pa kar pogumno v svojo srečo! Na veliko!!!


P.S.: Iiiiiii! Kako lepo je to!!! Res je!!! Obožujem video!!! Céline Dion - A New Day Has Come (https://www.youtube.com/watch?v=NaGLVS5b_ZY)

Ni komentarjev:

Objavite komentar