torek, 18. julij 2017

Ogromna žareča krogla...

Sonce v Egiptu je zahajalo zelo zgodaj. Želela sem videti sončni vzhod. Uro sem si naredila ob štirih zjutraj po mojih izračunih glede na Slovenijo. Narobe. Napačen predpostavke. Bila še je trda tema. Sem pa bila uro pozneje budna. Pripravljena za akcijo. Sina nekako nisem mogla dobiti iz postelje.

Nikjer ni bilo nikogar. Čisto rahlo se je svitalo, ko sem se približevala plaži. Med palmami sem že videla ogromno rdečo kroglo, kako kuka izza obzorja. Bolj in bolj je ožarjala svet. Cel zaliv in morje je bil čaroben. Na plaži sta že sedela na klopci dva zaljubljenca malo vstran. Skupaj smo užili to prebujanje dneva. Bolj ko se je sonce vzpenjalo, bolj je izgubljalo velikost in močnost žarenja. Zdaj, ko gledam slike skozi, sonce izgleda tako majčkeno. V resnici pa je bilo tako veličastno ogromno, takega še nisem videla. Nepopisljivo lepo. Vso to odsevanje valovanja valov v rdečkast oranžkastih rumenkastih tonih…
 
Tako kot sonce zjutraj vzide, vzide vsak dan novo upanje. Nov začetek.

Razlagala sem našim znancem, kako je bilo lepo zjutraj. Oboje sem navdušila. Sonce je res bilo ogromno. Velika žareča krogla iz morja…

Težko se mi je poslavljati od morja. Vedno znova. Od te turkizne modrine. Valovanja. Šumenja. Toplote objema vode. Kar malo sitkana sem, da moram domov. Nekako mi je ugajalo, da sem še cel dan uživala v prisotnosti morja, ponoči pa je bil let nazaj. Da sem se lahko počasi poslovila. Morje je moja ljubezen že od nekdaj.

Malo sva še šla do plaže zvečer. Odkrila sva še nov plavajoči pomol. Ob njem so plavale oranžne ribe. Mislila sem, da je stabilen, ker je bil betonski. Vsaj zgornji del… Pa se mi je kar naenkrat motiti začelo. V resnici pa se je pomol nežno zibal. Taka lepa luna je bila. Kot polovica kroga z ravnim delom obrnjena navzdol. Vsi ti obrisi mesečine na gladini morja so bili tako mistični. To pa je res za dušo.

Med čakanjem na avtobus do letališča sva še s sinom igrala biljard. Gospa je vsako večer igrala na klavir v lobiju. Popevke. Bilo je ful zabavno. Vsaj sinu, ker bolj sem se trudila na moč udariti, bolj sem zgrešila kroglo… Celo ven preko je skočila. Na tla, kar zabobnelo je. Sva jo že iskala spodaj pod foteli… Ne vem, kaj je bilo s trinajstko, nikakor ni želela noter. Pa to je ja moja srečna številka! Že od nekdaj! Tako nama je čas hitro minil, da sva samo še pohitela po kovčke v sobo in je že bil avtobus tam.

Malo smo si še izmenjali vtise. Se malo pohecali. Minilo je kot hip. Moja duša je bogatejša za toliko lepih doživetij in lepote. Bi še šla v Egipt, čudovito je bilo.

Lep dan poln upanja!



P.S.: India Arie "I Am Light" (https://www.youtube.com/watch?v=OL-gxfx2QtY)

Ni komentarjev:

Objavite komentar