sreda, 19. julij 2017

Najboljše do zdaj!

Peljali smo se do letališča. Pogledali so nam potni list in karte. Prvič. Drugič. Dobili smo neko štampiljko v potni list. Tudi čevlje smo si morali sezuti na pregledu. To pa je bilo prvič! Tretji pregled. Letalske karte. Končno! Oni si to tako čas vzamejo. Lepo počasi. S sinom sva bila v isti vrsti. Ampak ni problema, samo da sva na istem letalu.

Srečala sva še najine znance z jahte: »Ste preživeli safari? Ste prevrgli jeep? Je bilo divje?«

Ni bilo tako divje. Dvakrat so malo skočili… Je pa bilo polno peska vsepovsod in dobro da niso šli s štirikolesniki, ker bi se najedli prahu… Lepo jih je bilo videti. Pa morski pes jih tudi ni pojedel.
Vegetarijanec pač…

Kaj mi je najbolj ostalo v spominu?

Izjemno toplo morje. Stotine palm. Potapljanje med neštetimi ribami in izjemno barvite korale. Rajska peščena plaža z ličnimi senčniki iz palmovih listov. Vetrc v laseh na jahti. Neskončna turkiznost morja. Šumenje. Valovanje. Mali Nemoti, ki so plavali okoli mene pri hotelu.

Igrivost. Špricanje. Tunkanje. Plavanje. Dolga namakanja v vodi. Sprehodi po mestu…

Umirjenost in ležernost ljudi. Sončni vzhod. Mačke. Njihova značilno pripravljena riba brez kosti. Okusna. Baklava. Kava pri morju. Kleopatra.

Neverjetna plaža. Peščena. S senčniki. Branje knjige v senci… Nova maska, ki sva jo dobila dan pred odhodom.

Kava na letališču polna smeha. Sproščenost. Novi znanci. Igranje klavirja v lobiju. Pitje brezalkoholnih koktejlov zvečer na terasi. Vonj po jagodah. Orientalska plesalka. Zabavni receptor. Sončni vzhod na letalu. Biljard.

Zanimivo pa mi je bilo, da so boljše govorili nemško. Po navadi so vsepovsod boljše govorili angleško. S trgovcem sem se začela pogovarjati angleško, potem me je začel spraševati v nemščini naprej. Tako da sem govorila nemško. Sin mi je pa rekel, zdaj pa se že naj odločim, kako se bom pogovarjala! Ne vsakega malo! Samo, da smo se razumeli. Pa to je to!

Let smo imeli nazaj res zgodaj zjutraj. Ali boljše ponoči. Vsi smo že malo dremali na letalu. Po kakih dveh urah pa nas je prebudilo sonce s svojimi zlatimi žarki. Tako lepo je bilo. Kar žarelo je vse v siju. Potem so nam postregli zajtrk. Nekaj sem že brala arabsko! Sol! Poper! Sladkor! To rabim za kavo! (Če nisem vedela po občutku, kaj je, sem pač prebrala v angleščini na drugi strani…)

Neverjetno lahkotno pristajanje in vzlet. Obratno… Še zadnji pregled potnih listov. Sinu je kovček padel v sredini dol… tako da je moral čez trak splezati. Ko je zabavno, je pač vedno zabavno… Poslavljanje.


Definitivno brez dvoma najlepši dopust do zdaj!

Najlepši, najbolj zabaven dan sploh! 



P.S.: Nikoli ni tako zabavno, da še ne bi moglo biti bolj... Magičnost!
Queen - A Kind of Magic (https://www.youtube.com/watch?v=0p_1QSUsbsM)

Ni komentarjev:

Objavite komentar