torek, 16. maj 2017

Svitanje skozi tančice...

Vse je tako preprosto! Življenje je lepo! Kaj si ti nor! Kako me včasih preseneti. Kar zaspati nisem mogla od vznemirjenja! Pa nisem pila kave pozno. Samo rahli kapučino. Pa saj kava me tako ne zaustavi! Če sem zaspana, zaspim.

Seveda rada raziskujem nove kavarne. Zdaj pa me je privlačila stara znanka. Vse je v steklu. Zunaj čudovita lesena terasa. Z velikimi kroglami prepredenimi z vejami. Lučmi, ki visijo z dreves.

Tako sem zehala, ko je natakar pristopil, da sem se kar opravičila.
»Veliko belo kavo.«
»Sploh ni dvoma,« ker sem tako zehala, da se je bal, da ga bom pojedla. Potem pa mi jo je tako lepo dekoriral z dvema srčkoma. Navdušena. Kako je lepo.
»Tako kot mora biti!« 


Zunaj pa dež. Čas za raziskovanje notranjosti. Spoprijateljitev s sencami. Božanje. Oproščanje. Včasih imam občutek, da ko analiziram te stare rane, da jih samo odpiram. Da brckam tako dolgo po njih, da jim ne pustim, da bi zacelile. Malo se spojijo, pa že spet krampam z njih posušene kraste. Kaj če bi jim dala mir? Kaj če bi sebi dala mir? Kaj če bi odpustila? Njim. Sebi. Vsem. Bolj sebi. Novih hobi: »nemrcvarjenje« sebe. Zaupam.

Plešem na to pesem, ki igra zdaj. Ne vem, kako bom plesala na naslednjo, ker ne vem, katera melodija bo za to. Se lahko samo prepustim plesu? Ne pa že prej delam strategije za nekaj, kar sploh ne vem kaj bo? Lahko opustim strah in zaupam, da karkoli bo, bo vredu. Bom znala plesati. Če ne pa bom imporvizirala… Lahko samo zaupam?

Mislim, da sem prišla na svet s tem namenom, da se naučim zaupanja. Ljubezni do sebe. Izražanja svoje prave narave. Ustvarjalnosti. No ja, kar nekaj projektov, da mi ni dolgčas… Ma kje!?

Tako je preprosto! Jaz pa znam zakomplicirati. Res. Pa kako nisem prej tega videla? Vse tančice so se odgrnile.


Preprost dan poln užitkov, zakladov srca! Ne se pozabit »pocartat«! (Osnove…) Cmok! Cmok!


P.S.: Samo človek sem...  (https://www.youtube.com/watch?v=L3wKzyIN1yk) I'm only human…

Ni komentarjev:

Objavite komentar