sreda, 17. maj 2017

Prijateljstvo z intuicijo...

Kaj pa to, ko sem spet doživela vso sladkost »late machiato« okus lešnik. Spet?! Pa kako je mogoče, da so tako božanske stvari, tako na dosegu. Samo izbrati jim moram… Prav obožujem.

Sonce me greje prav do kosti. Do duše. Ležanje na klopci. Gledanje v krošnje dreves. Sladoled. Premikanje iz mrzlega v toploto. Iz pomladi v poletje. To je moj čas. Toplina srca se širi!

Danes ni dan odgovorov. Bolj vprašanj.

Ali ta igra deluje zame? Imam dober odnos s sinom, s partnerjem, do sebe? Dobro telesno kondicijo? Življenje?
Res? Je to to? Tako bo?
Ni boljše poti?
Kaj bi mi prineslo največ sreče, veselja v moje življenje? Kaj bi resnično meni pomenilo, da bi bila srečna in uspešna?

Včasih je prazen prosto vse, kar potrebujem. Praznina, ki se bo izoblikovala. Puščam prostor.

Kako je bilo včasih zanimivo, ko še ni bilo mobilnih telefonov. Samo stacionarni. Obdobje pisanja pisem. Staromodno. Ročno. Bila je taka izbira lepih pisem. Spomnim se enih, ki sem jih kupila v Benetkah. Bila so posuta z zlatim prahom. Obrobljena s posebnim večbarvnim ornamentom. Rahlo rumenkasto, prikupno živo starinske barve. Ovojnica je bila čudovita od znotraj z živobarvnim papirjem.

Ali pa tiste z mačko. Kjer je bilo celo ozadje v tem stilu. Vedno sem bila na preži, kje zasledim kakšna lepa pisma. Dopisovala sem si s prijateljico. Spomnim se, kako dolga pisma sva si pisali. O vsem, najbolj pa o dogajanju v ljubezni. Nekje sem še dolgo hranila prva ljubezenska pisma. Rdeča. Malo pogrešam to fizičnost. Ko primeš pismo v roko, ga prebereš neštetokrat. Vedno sem rada pisala pisma…


Doživela sem pravo razodetje. Iskala sem pesnika, ki je ljub mojemu ljubemu. Kar nekaj časa sem iskala. Najdem! Pa to sem že brala! Močen občutek spominjanja me je prelil, to poznam! Čeprav, če mi kdo pove ime pesnika, rečem, še nikoli slišala. Občutek s knjigo pa je bil pravo oblitje znanega, čeprav še nikoli prej videnega. Zanimivo. Očitno sva s knjigo prijateljici. Že od nekdaj. Ali pa je ljubezen na prvi pogled?! 

Čudovit dan! Pravo prijateljstvo z njim ali ljubezen na prvi pogled! Cmok!


P.S.: Kaj je tvoje resnična sreča? :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar