četrtek, 23. junij 2022

Ljubezen do sebe je dragocena

 Življenje je prekratko, da bi bila kar z vsem zadovoljna! Vse je nekako izraz ljubezni do sebe. Kolikokrat sem se zaljubila v fanta, ki mi seveda ni vračal čustev in sem upala, da se bo to spremenilo. Namesto, da bi se imela rada in kar šla dalje.

Spominjam se. Ja. Nekaj časa nazaj. Nekaj let nazaj. Zakaj se tega zdaj spominjam?

Gojila sem neko simpatijo in upanje na nekaj več kot prijateljstvo, pa se ni tako izšlo. Potem pa sem vprašala angele in so mi samo jasno dali odgovor, da se imej rada. Naj se imam bolj rada. Torej sem se prilagajala v nekaj, kar tako ni bilo zame. Če bi bilo, bi oba začutila enako.

Ljubezen do sebe pa je tako. Sem sebična? Kako se sploh naj imam bolj rada?

Prevzela sem toliko zgodb, kako nekaj z mano ni vredu, da so že postale del moje resničnosti – tudi – če nikoli niso bile zares resnične. Odsevale so stisko staršev ali samo preslikavo od njihovih staršev. Zdaj pa imam zavedanje, da tega ne rabim nadaljevati. Jaz tega ne rabim več početi sebi. Ne rabim si več ponavljati zgodbe, da nisem vredu – ker sem. lahko spremenim zgodbo in posledično svoje življenje. Posledično pa se imam tudi bolj rada. Tako ne vskoči avtomatsko v vsako situacijo privzgojeni starš v meni, ki me krega in kaznuje in zasramuje.

Zdaj se osvobajam teh starih vzorcev. Zdaj se osvobajam vzorcev avtoritativnega starševstva v sebi. Lahko odidete. Dovolj je bilo. Hvala za vso ljubezen, ki sem jo prejela. Rada vas imam. Cenim vas. Osvobajam vas. Dovolim vam oditi. Spuščam vas.

Delo na sebi je vsakodnevna vaja in odpuščanje zgodb, ki mi več ne služijo. Kaj boš ti opustil-a danes? Ne postanimo rabelj in ne krivimo staršev nazaj. Naredili so najboljše, kar so zmogli! Radi jih imejmo. Ljubljeni otroci vesolja so. Verjetno nikoli niso dobili prave ljubezni, sprejemanja, topline in spoštovanja od staršev. Kako potem sploh naj dajo to naprej?! Naj se vse stare zamere razgradijo v zdravilne odnose za vse.

Ljubek srečen igriv srčkan lahkoten blažen kreativen uspešen radosten optimističen fantastičen miren dan!



🌷 P.S.: Sprejmi se. Ljubi se. Praznuj, kdo si. Daješ to najprej sebi?! Ljubezen se občuti fantastično!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ... ❤️  Poslušaj svoje srce ❤️ ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️ ❤️ ❤️ Notranja moč! ... https://youtu.be/PLSM_3wwKB8

🎻 Malo glasbe za še lepši dan ... Caro Emerald - A Night Like This ... https://youtu.be/74LXx0wSqMI

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

Ni komentarjev:

Objavite komentar