ponedeljek, 22. november 2021

Naj zasije duša!!!

 Življenje je nenehen praznik. Lahko slaviš, kdo si?! Lahko praznuješ, da si živ-a?! lahko izražaš svojo živost in radost in igrivost?!

Lahko je biti del množice in skupine. Počutimo se tako varno. Pripadamo družini. Pripadamo družbi. Pripadamo različnim skupinam. Pripadamo krogu prijateljev. Pripadamo delovnem kolektivu. Pripadamo društvom.

Kaj pa, če si črna ovca?! Ali če izstopiš iz vrste?! Takoj se poravnaš sam-a v njo! Samo, da ne bi izstopal-a!! Samo, da ne bi bil-a drugačna-drugačen! Bolj kot si dovoliš sijati v svojih pristnih barvah, bolj izstopaš! Vse bolj so ti premajhni vsi plašči množice in drugih navideznih struktur. Poravnajo nas v vrste, da smo bolj obvladljivi in koristni sistemu. Poravnajo nas, da nas lahko vodijo v smer, ki je ugodna za sistem. Pa si to zares ti?!? Pa je to tvoje poslanstvo?! Si upaš to naluknjati, da skozi tebe zares zasije duša?! Si upaš prisluhniti svojemu srcu, da skozi tebe zasije luč, ljubezen?!!

Če se počohaš po glavi, samo ti veš, da te je srbelo in kje te je srbelo. Ne moreš dokazati nikomur. Nihče ti ni mogel povedati, da se počohaj po glavi ravno na vrhu, ker si samo ti to vedel-a! Tako pravi Osho! Samo ti veš zate, kaj je tvoja pot. Zato niti ni tako slabo biti črna ovca. Zato niti ni tako slabo izstopiti iz vrste. Zato ti mama, oče, sestra, brat, babica, dedek, teta, stric, družba, guru, predavateljica, učiteljica in ostala druščina – ne more povedati, kaj je tvoja pot. To veš ti. Zagotovo. V tvojem srcu. Samo odstraniš vso to navlako, ki se je nabirala skozi leta. Vse to je zakrito. Pristnost. Sijaj v tebi. Srčnost. Srčna pot. Kompas srca. Zato zdaj to neguj, da bo vedno bolj močno. Zato zaupaj svojemu srcu. Ti zase veš. Zaupaj temu notranjemu glasku. Zaupaj svojemu notranjemu občutku. Čudovit-a si! Zaupaj si! Samo ti veš zase!

Koga boš danes poslušal-a? Lahko so svetilniki, ki te spomnijo na tvojo pot. Ampak v srcu veš samo ti. Zato le zaupaj svojemu srcu.

Ljubek srčen srečen srčkan igriv radosten pristen pisano mavričen samorogast dan!




🌷 P.S.: Življenje je izražanje pristnosti skozi tebe. Živiš? Ali zares živiš? Živiš ali zares živiš?! Živiš?! Zares živiš??!! Zares??!!?? (Ali se vedno znova poravnaš v vrsto?!)

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ... ❤️  Poslušaj svoje srce ❤️❤️ Počitek in ritem! ... https://youtu.be/RWPfRdbRb30

🎻 Malo glasbe za še lepši dan ... Queen - We Will Rock You ... https://youtu.be/-tJYN-eG1zk

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

Ni komentarjev:

Objavite komentar