petek, 27. marec 2020

Nasmehni se! Daj no, saj gre!

Kako kaj smeh?

Smeh je pol zdravja!

Zdaj ga še bolj potrebujemo!

Kojc, Martin Kojc, pa piše tako:

»Smeh sodi vsekakor k najučinkovitejšim sredstvom, s katerimi krepi narava naše telo. Pogoj, da se smejemo res od srca, so vselej le prešerne in vesele misli. Te misli uskladijo vse procese v telesu, ki so si prišli navzkriž. Za duhovno delovanje so kakor olje za stroj. Preprečijo namreč trenje, ki ga povzroča enolično, naporno vsakdanje življenje.«

Kojc že ve! In velja mu zaupati! Prav prijala bi kakšna dobra komedija. Zares! Ali pa Mr. Bean. Kdaj sem kaj nazadnje gledala?

Bilo je tako smešno, ko je imel policijskega psa, pa ga je ven zaprl. Potem pa so se norije samo stopnjevale. Res je bilo smešno!

Kako lepo se je smejati! Obožujem to! sicer pa se mi vedno zgodi kakšna bedarija.

Našla pa sem tudi stare slike od mojega psa Rikija, ki je bil pravi nagajivec. Pa tako prikupen je bil! Malo pa ga pogrešam, ker je vedno kaj ušpičil. Upam, da imate ob sebi kakšno žival, ki vam polepša dan.

Jaz imam zdaj ptice. Ne vem, kako se lahko usede čisto na vrh breze, velika ptica, vrana, črna velika vrana in drži ravnotežje na tako tankih vejicah. Pa še dolgo je sedela tam. Nekaj mi je prišla povedati, samo ne vem kaj.

Ljubek sijoč pristen igriv srčkan srečen zabaven nasmejan navihan dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je praznik. Uživajmo! Danes!

Ni komentarjev:

Objavite komentar