sreda, 15. maj 2019

Ponosna sem nate!!! Res!!! Brez heca!!!

Poslušajmo še bolj svoje srce. Naj nas vodi. To je naš pravi kompas!

Nekaj sem naredila narobe. Čisto malenkost. Ne rabim biti popolna. In niti nisem. Samo človek sem. Samo to sem, kdo sem. Ne rabim biti nič. Samo sem, kdo sem.

Do sebe sem bila tako stroga. Pa ni res! Ne rabim biti! Ne rabim biti nič! In sploh moram gojiti lepši odnos s sabo. Kaj bi rekla prijateljici, če bi mi to razložila, kaj se je zgodilo? Nič! Smejala bi se kot nora! In res bi mi bilo zabavno! In sigurno bi se potem skupaj smejali in norčevali iz tega. In takoj bi ji bilo lažje pri srcu.

Sebe pa mrcvarim od onemoglosti. Nič ni pomembno. Ni pomembno. Res ni pomembno.
In sočutna sem do sebe. Še več sočutja želim razvijati do sebe. Nič nisem naredila tragičnega. Jaz še živim. Vsi ostali so še živi. Jaz diham. Še sem tukaj. In če sem še tukaj, je več dobrega, kot slabega. To je to!

Zaupam! Mi je pa dalo to nov pogled. Kolikokrat imam tega notranjega kritika kar pri roki. Me prav zanima, ko pa naredim kaj dobrega, ko mi kaj res uspe in mi kaj res dobro uspe, če se potem notranje počutim tako zadovoljno in vzneseno in temu povzročam toliko pozornosti kot jo kritiki. Mislim, da ne.

Lahko pa bi bilo obratno. Lahko bi se bolj osredotočala na to, kar mi je resnično dobro uspelo. In tudi veliko si lahko pomagam z dihanjem. Vdih. Izdih. In ko sem skoncentriran na to, niti kritik ne more priti do mene. Moje srce in duša pa je tako vedno v radosti, miru, veselju. Veseli se vsake moje izkušnje.

No, si upam hvaliti cel teden sebe, kot sem se ves teden sekirala? Kaj če bi si govorila kar na glas? To ne! Lahko pa si preusmerim fokus na dobre stvari. Naredila sem milijon dobrih stvari ta dan, in samo eno narobe. Je to res tako slabo? Ne! Odlično mi gre! Prav ponosna sem nase! Odlično obvladam!

Ljubek sijoč pristen dan!

Cmok! Objem!!!















P.S.: Življenje se dogaja zate! Spusti svetlob vanj! Samo ti odločaš! Odpri svoja okna na srežaj!

Ni komentarjev:

Objavite komentar