sreda, 7. junij 2017

Uuuu! Zanimiva tema...

Nič kaj pametne glasbe! Tako dolga pot domov! Uuuuu! Zanimiva tema… Živeti v trenutku ali za trenutek (http://val202.rtvslo.si/2017/06/zivimo-za-trenutek-tukaj-in-zdaj/).

Kaj prihodnost pričakuje od nas? Kaj starši pričakujejo od nas? Družba? Sami? Nikoli nismo povsem v tem trenutku. Še to. Še to. Potem pa bom v trenutku. Ampak ta trenutek nikoli ne pride. Vedno na nas pridejo nove stvari. Novi projekti.

Z ljubim sva razpravljala. O tem. Takoj je razumel bistvo. Rada se pogovarjam o tem.

Preteklost je šla, prihodnost bo. Nič oprijemljivega.

Oddaja me je tako pritegnila, da sem jo še enkrat poslušala. Znova. Zraven sem že malo vedela, kjer so meni najbolj zanimivi deli in sem jih z velikim veseljem pričakovala.

Vse so povedali tako, kot je. Resnično. Življenje je lepo.

Kaj nas meče iz tega trenutka? Prepreke. Se ne obremenjujem. Enostavno sem.

Krščanstvo: zdaj trpeti, da boš potem v večnosti nagrajen. Smisel? Čakati na nebesa?

Moj trenutek je, da berem, da se igram z otroci, da slikam.


Nesreča pospešuje prodajo. Živiš po nekih družbenih normah. Potem pa si kar naenkrat star in v čakalnici čakaš. To se mi je zdelo tako žalostno. Želim živeti svoje kreativno življenje.

Najboljše stvari v življenju so zastonj. Smeh. Objemi. Hecni trenutki. Zabava. Sončni zahodi. Šumenje vode in vetra. Trenutek, ko se ustavim. Sem. Slikam.

Uživam v tistem, kar me osrečuje.

Kaj me dejansko osrečuje v življenju? Ustvarjalnost. Življenje v trenutku.  

Raznoliki pogledi. Raznoliki ljudje. Zanimivo.

Poslušalec je rekel: »Znam uživat v drobnim majhnih stvareh.«

Vem, jaz tudi! Vse opazim. Če ne vsega, pa veliko! Večina ljudi pa totalno spregleda lepoto. Danes je bilo močno obilno padanje dežja. Šumenje kapljic. Pogled skozi okno s sedežne, zunaj pa tako divji gosti naliv. Izjemno! Veličastno!

Res pestra in zanimiva tematika. Všeč mi je tako ozaveščanje. Priznam, da sem čisto naključno naletela na oddajo. Bom pa jo zdaj večkrat poiskala. Namerno! Pa kdo pravi, da je vožnja dolgočasna! Obožujem!


Super dan v trenutku! Dih. Izdih. Ponovi!

Ni komentarjev:

Objavite komentar