ponedeljek, 5. junij 2017

Orhideja sladoledov!

Rada se namakam. Če ne mlakužim, pa vsaj, da sem v bližini vode. Privablja me šumenje, valovanje, pretakanje vode. Termalna voda.

Po savnanju pa imam najraje malo kontrasta. Ledeno hladni bazen. Tako se vsaj zdi, ko pridem vsa pregreta ven. Kar raje skočim v vodo, da se ne mučim milimeter po milimeter. Celo telo na mah oblije mraz. Ledenost. Prvi krog kar sapo lovim. Potem pa se sprostim. Navadim. Uživam. To pa je osvežitev. Potem pa spet toplina vode. Kar mravljinčenje čutim po celem telesu.

Že od nekdaj imam rada vodo. Morje...

Niso me mogli dobiti ven. Hecali so me, da imam plavutke med prsti kot žaba. Zataščeno. Obožujem plavanje. Lahkotnost gibanja. Občutek pluska vode ob skoku. Sunkovito ohladitev obraza. Glave. Dotik osvežitve. Zelo rada plavam kam daleč.

Po takem ležernem dnevu toplic, pa se prileže sladoled. Seveda imam priljubljenega v Mariboru. Tam nas že tako poznajo…

Odkrila  sem spet odličnega. Prijatelja sta naju z ljubim povabila tja. Res je žgalo sonce, ampak na terasi je bilo vsaj malo zraka. Osvežilno je bilo jesti sladoled in klepetati.


Ni daleč. Splača se. Malo naprej po avtocesti. Slovenska Bistrica. Sadne kupe izgledajo božansko. So pa tudi okusiti odlično. Ljubi se je tako navdušil nad jagodo. Res je bila odlična. Vrhunski okus. Kava tako lepo poslikana. Izvirno z metuljčkom ali je bila mogoče orhideja?! Res mi je bilo všeč, da se potrudijo pri podrobnostih.

Lep dan poln drobnih, a pomembnih užitkov!

Ly❤

Ni komentarjev:

Objavite komentar