torek, 6. junij 2017

Bonbončki srca

Sedaj pa čakam.

Na vodo. S pipe... Obožujem kopeli. Slane. To mi pa tako prija, da sem potem kot nova. Nalijem si polno kad, čisto do roba.

Vsako čakanje je za nekaj dobro, ker imam čas pisati.

Navdušila me je knjiga, ki sem jo slučajno našla v knjižnici. Saj ni bilo tako slučajno. Prav klicala me je. S srebrnimi platnicami. Liste je imela tudi ob straneh pobarvane srebrno. Prav svetili so se. Kot kresnička me je klicala. Odprla sem jo. Takoj me je nagovorila s pesmimi. Malo sem še cincala. Pa je bila tako zapeljivo privlačna. Sigurno sva si usojeni.

Moram vodo prekontrolirati.

Malo še! Malo prevroča!

Rada bi se naspala, pa mi ne gre preveč. Preveč svetlo in preveč toplo. Slabi kombinaciji.

Berem z nogo na robu kadi. Kašne pesmi! Kako tako dobro opisuje moja notranja stanja? Kaj me pozna!? Sva sorodni duši?! Iskanje smisla, povezanosti notranjosti sveta z zunanjim. Vračanje. Čebele v panj. Včasih z medom na nogah, včasih s praznino. Vračanje v srce.

Čudi me, da sem komaj zdaj odkrila njegove pesmi. Pa kje je bil celo moje življenje?!

Res prevroča voda, kot za čaj. Morala sem še doliti ledene zraven. Samo ven pa ne grem. Malo sem se počutila prekuhano. Ali razkuženo. Vroče mi je! Para se kar dviga.

Se bo že ohladilo. Moje domače toplice so tako priročne. Večkrat si želim tako razvajati samo sebe. Kaj pa šteje v življenju, če ne ti bonbončki…

Sladki dan razvajanja, moji dragi! Cmok! Cmok!


P.S.: Na izbiro imamo tako dobre in manj dobre stvari. Zakaj ne izbrati bonbončkov?

»Skrb zase je božanska odgovornost. Ljubi se, kot da je to tvoja služba.« Dnielle LaPorte

Ni komentarjev:

Objavite komentar