četrtek, 25. maj 2017

Sredi reke...

Valovanje valov čisto blizu. Ne samo, da sem sedela pri reki, še boljše! Bila sem čisto sredi reke! Kako dobro so to kreirali. Kavarna na reki. Seveda me je že dalj časa nagovarjala, naj pridem. Končno se mi je velika želja uresničila.

Že potka tja čisto ob vodi. Polno zelenih visokih dreves. Divje valovanje reke, ki je hitro tekla mimo. Se kravžlajla. Včeraj je moral biti nekje naliv, saj je bila deroča.
Seveda sem najprej hodila po kolesarski poti, ampak me je gospod vljudno opozoril.
Sva že tu?! Stopnice dol. Mostiček čez. Vse v steklu. Kupola.

Že lani sva mislila iti tja, pa je bilo zaprto zaradi renovacij. Škoda. Seveda sredi norenja od ene galerije do druge… na koncu pa sva našla Picassovo sovo. Ljubko črno belo.

Kaj pa to, ko sva dobila kavo s penicami v zrak! To še pa nisem doživela. Tako obožujem penice, ampak polno nabasane, v višino, to pa še ne. Ljubi pa je dobil kavo v skodelici z dvojinimi stenami. Dizajenersko je izgledalo. Videle so se skozi plasti. Kava. Svetlješa plat (življenja). Na vrhu pa najboljše: smetana (ljubezen).

Kako sva pa sploh prišla do te kavarne? Seveda sem jaz vprašala. (Ne.) Jaz sem gospo samo prijazno ustavila in rekla, da bi ljubi rad nekaj vprašal.

Rada raziskujem mesto. Najprej nisva mislila iti, da se ne bi samo na kavo vozila kar daleč. Potem pa je ljubi imel opravke. Prijetno s koristnim. Želja se mi je uresničila. 

Vse je bilo v znamenju valov, modrine reke. Najlepši pa še je bil napis pod skodelico... Temna stran je lepa... Saj vem. Malo po malo jo je treba osvobajati, da ne ponori. Spakira kovčke in izgine neznano kam...

Lep dan s ščepcem temnine...

Cmok! Cmok!

P.S.: Neznansko osvobajajoče... https://youtu.be/bv4q4Kk0Qr0

Ni komentarjev:

Objavite komentar