sobota, 13. maj 2017

Res je dobro!

Kako dobro je malo pobegniti kam izven rutine. V bukvarno. Prvič v ta veliko! Koliko knjig! Pridne punce pridejo v nebesa, poredne pa vsepovsod… To sem najprej zagledala, pa Slovar slovenskega knjižnega jezika! Debelo vsaj deset centimetrov, veliki format! Kako bogastvo. Kar malo izgubila sem se tam notri… obožujem. Poezija od Prešerna, ki nam je doma razpadla. Točno take, kot smo jih imeli.

Knjiga o rožah s slikami, ki sva jo z babico skupaj listali. Tigrasta lilija notri… Sedela sem v kuhinji za veliko mizo. Najprej prebrala za vse horoskop, ki so bili prisotni v kuhinji. Babica je kuhala, jaz pa sem listala kako zanimivo knjigo. Pa spraševala zraven.

Kar potegne me, da bi pisala. Vse pesmi v srcu, ki kar gorijo, žarijo. Dnevnik. Raziskovala besede. Globine. Notranjost. Ljubezen.

Najlepši del pa sedenje čisto pri parku. Gospa s psičkom. Prijazni starejši gospod z lepimi modrimi očmi. Jaz.
Kako pijeva kavo: »Dobra je.«
»Res je dobra, « se oba nasmejiva.

Kar naenkrat je začelo deževati. Mladenič, gost se je kar prostovoljno javil, da bo vse blazine s stolov hitro zložil, ko je imela natakarica druge opravke. Kako je lepo videti dobroto srca v akciji. Tako prikupno se mu je zahvalila.


Danes pa dežuje zunaj. Kar pravi čas za slikanje. Meditacijo. Jogo. Čisto sem v trenutku. Sedanjost, ta trenutek je vse, kar imam. Živim svoje poslanstvo. Čas, da odkrivam svoje goreče želje srca.


Lep dan življenja v srcu! Cmok! Cmok!


P.S.: Pa saj veš, lepotica, lepotec, kaj bi ti pravila... Cant Take My Eyes Off You - Frankie Valli and The 4 Seasons (https://www.youtube.com/watch?v=LcJm1pOswfM)

Ni komentarjev:

Objavite komentar