torek, 2. maj 2017

Paleta divjih barv...


Vem, da sem lahko globoka navdihnjena duhovna oseba kljub tonam sladoleda. Ali zaradi sladoleda… Igrivosti. Jasnosti. Preprostosti. Čisto lahko je! Samo sem, kar sem!

Poslušam svoje srce, ne misli in ponavljanje uma. Poslušam svoj ego, želje samosvojega jaza. Pomaga mi, da sem edinstvena in pristna.

Razveselili so me tulipani na mizi. Zjutraj sem si pogrela juho, ki mi jo je ljubi skuhal včeraj. Tako pozno sem prišla domov, pa je imel voljo. Prav presenečena sem bila. Skuhala sem si kavo. Umila zapestnice, ki so še bile cele lepljive od sladoleda. (Ko sva ga razmazala po avtu in še bolj po nama…) Vedno se v ostrem ovinku proti domu spomnim na opero v avtu… Ne morem, da se ne bi na glas smejala. Bradavico mu je varnostni pas skoraj odlepil… AaaaaaaAAA… Potem pa pranje. Zaželela sem si sprehod. Potem. Od ljubega oblačila mi ravno niso prav. Vse ostalo je bilo mokro… Pa sem šla v temno modri pidžami. Z zvezdicami in pikicami. Z njegovim pulovrom…

Tako sem se nadihala. Zunaj cvetejo tako raznoliki tulipani. Nekateri z rahlo razcefranimi konicami. Črni. Temno vijolični. Ti me vedno spominjajo na babico, na njen varen topel iskren objem ljubezni. Rada me je imela točno tako kot sem. Ali ravno zaradi tega.

Ne pijem kave v postelji. Njegovi. Sedim v fotelju. Noge imam na sedežni. Potegnila sem si mizico bliže... Ljubka roza skodelica. Ali velika skodelica polna dišeče kave s penicami. Čisti užitek. Zraven pa berem knjigo. Anite Moorjani. Dvojni užitek. Ob šumenju vode. Tišini. Trojni užitek. Drobec želim deliti. To je knjiga, ki mi daje povabilo pristnosti in igrivosti, radosti.

"Svoje življenje živite kot vajo v ustvarjalnosti. Kakor, da je vsako odkritje, vsako umetniško raziskovanje pomembno. V tapiseriji človeštva. Ker res je! Sledite svojemu srcu, ko barvito kombinirate paleto divjih barv, ki jih vesolje polaga pred vas, da bi iz svojega življenja naredili svojstveno umetnino."

Divjo paleto barv! Čisto svojih! Cmok!

Ni komentarjev:

Objavite komentar