nedelja, 11. december 2016

Nekoč črni raček...

Obožujem božanje žarkov na svoji koži. Božansko. Bilo je tako lepo. Praznično, ko je sonce zahajalo. Kljub temu, da sem morala delati, sem bila kot obsijana in žareča v zahajajoči svetlobi. Kar srce se mi je smejalo.

Pet minut pred delom sem meditirala, samo toliko sem imela časa. Pa mi je bilo, kot bi si napolnila srce. Pa ko sem sedela pri Dravi na kavi z mojim ljubim in najinima otrokoma, je bilo lepo. Ko smo se smejali skupaj, hranili labode, galebe in golobe… Sonce je tako sijalo, kot bi bila pomlad. Kapljice na labodjih peresih so se lesketale kot diamanti. Smejali smo se jim, ko so se tako sproščeno čohljali po glavi, si grizli označbe na nogah, se potapljali v vodo, da jim je samo rep štrlel visoko kvišku in ko so frfotali.

Super mi je bilo, ko sva se s sinom peljala po novi poti ob Dravi, šla sva malo predaleč, nazaj pa je on vodil. Raziskovala sva nove poti.

Kot kdaj v življenju. Čutim, da me nežno potiska nekam naprej, ven iz gnezda, daj, saj zmoreš. Kot ptica v gnezdu sem. Ne, nočem še ven. Tu mi je domače. Toplo. Predvidljivo. Ne zavedam se pa, kaj bi mi svoboda letenja prinesla. Šepeta mi, leti, poleti. Vse nebo je tvoje.


Danes bom samo razprla krila. Skočila še ne bom. Prej ali slej pa… Fr! Fr!

Ni komentarjev:

Objavite komentar