nedelja, 20. februar 2022

Neskončen mir v srcu!

 Življenje je polno lepih presenečenj. Zdaj.

Kdo sem v resnici? Vedno me je zanimalo vse s smislom življenja. Že od malega sem se to spraševala. Vedno bolj se mi razkriva, da ni povezano s tem, kaj delam. Bolj je povezano s tem, kakšna oseba sem.

Smisel življenja je radostna rast moje duše. Ne pa kopičenje stvari in zbiranje laskavih naslovov. Pa čeprav je to naslov samo najboljša mama, najboljša tete, najboljša učiteljica, najboljša uslužbenka, najboljša hčera… karkoli je – ni smisel v nazivu. To je samo vloga, ki jo igram bolj ali manj dobro ali nerodno. To nisem jaz. Niti ni kopičenje stvari kot dokazovanje. Rada imam svoj avto, ker me vozi okoli kamor želim. Prava svoboda sem! To mi daje občutek lahkotnosti in pustolovke. Ponosna sem, da imam avto, je pa res, da me ne določa.

Zame je bilo izjemno težko reči ne delu, ki sem ga z veseljem opravljala, ampak sem bila preobremenjena. Naložili so mi preveč. Se zdaj opravičujem? Želim, da bi sočustvovali z mano? Ali mi rekli, kako sem uboga?! Pa res rabim to?! V srcu sem začutila, da je čas, da se poslovim. Postavila sem se zase. Čutila sem, da s tem ne delam koraka proti svojim sanjam, če ostajam. Odločitev je bila lahka, saj sem takoj občutila notranji mir. Ampak potem to razlaganje!!! »Pa zakaj si pustila tako dobro službo?! Tebe pa res ne razumem.«

Saj ni kaj za razložiti. Tako sem čutila v srcu. Bolj kot sem razlagala, bolj sem se počutila, da ne morem razložiti dovolj. Ni bilo to zame. To je to. Ponosna sem nase, da sem se tako odločila. Drugi pa. Eh, drugi pa naj živijo svoje najboljše življenje. Jaz pa bom svoje. Vem z vsem srcem, da sem se prav odločila. Zdaj pa naprej proti novim izzivom – mislim radostni rasti.

Zaupaj v svoje odločitve. Če občutiš mir ob njih, so prave zate. Le zaupaj si!

Ljubek srečen igriv radosten nagajiv zabaven sproščen lahkoten živahen srčkan mavričen dan!




🌷 P.S.: Zdaj komaj čutim, da sem zadihala na polno! Vsak trenutek izbiram bolj in bolj, kar imam rada! To mi je v največje veselje! Močni kreatorji smo, zato izbirajmo s srcem!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ... ❤️  Poslušaj svoje srce ❤️ ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️ ❤️ ❤️ Notranja moč! ... https://youtu.be/PLSM_3wwKB8

🎻 Malo glasbe za še lepši dan ... Bruno Mars - Just The Way You Are ... https://youtu.be/LjhCEhWiKXk

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

Ni komentarjev:

Objavite komentar