sreda, 23. februar 2022

Izšolanje - odšolanje!!!

Zakaj bi se skozi ozirala k drugim!? Ali po potrditev ali za primerjanje ali za navodila ali namige ali kje bi morala biti?!??! Zakaj?

Lahko primerjaš v resnici jabolko in hruško? Vse je sadež. Vsi smo ljudje. Ampak jabolko nikoli ne bo mogla nadomestiti hruške, ali obratno. Nikoli! Torej mi smo kot jabolka in hruške, samo da nas je na bilijone različnih sadežev – ljudi! Zakaj torej primerjanje, dokazovanje, sledenje in vse ostale neumnosti? Mogoče se res naša pot delno pokriva z drugo in je prav, da ji sledimo. Tako je tudi lažje.

Ampak kam izginja moja pristnost in unikatnost, če vedno gledam, kako bi se prilagodila vsem – bila del črede?! Kaj ni to največja neumnost! Čreda je po navadi za zakol. Pa si tega želim?! Pa si res!?!! Zakaj pa potem slavim kot največjega boga vseh bogov normalnost in prilagajanje čredi?!

Dobro vem, da to nisem jaz. Nisem za kletke, kalupe, škatle, modele, utesnjevanja. Vem, da me preveč boli, ko se tlačim v njih. Preveč me tudi boli, ker se zmanjšam na minimum. Delujem avtomatsko in to ubija mojo dušo in duha. Je to namen škatlanja in drugih neumnosti, da sem lažje vodljiva in v strahu za svoj navidezni status?! Če sem v strahu – sem skrčena – in takoj pograbim vsako rešitev, ki to mogoče ni, samo da se izvlečem. Potem sem čisto prepuščena zunanjim okoliščinam in navideznemu rešitelju. Pa si želim tako živeti?!? Želim, da me ta kaotičnost rešuje?! Pa me res?!!

Vem samo, da sem se naučila, da moje srce ne laže. Moje srce je resnica. Moje srce je tudi pravičnost. V mojem srcu je stabilnost. Leta poneumljanja (beri izšolanja v sistem, ki ne deluje), so me naučila vsaj to, da vsaj malo bolj zaupam svojemu srcu. To je iskren moj vodnik zame. Komu pa ti zares zaupaš?!

Sledi svojemu srcu.

Ljubek srečen igriv radosten nagajiv srčkan pristen unikaten zabaven dan!



Zaupaj vase. Zaupaj svojemu srcu. zaupaj v srečne konce. Zaupaj, da si dobra-dober, ker si! Zdaj pa živi po navdihu srca! Vse je takoj bolj barvito. In mirno! Zaupaj si!

🌷 P.S.: 

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ... ❤️  Poslušaj svoje srce ❤️ ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️ ❤️ ❤️ Veselje do življenja! ... https://youtu.be/P5kpCTZaC-8

🎻 Malo glasbe za še lepši dan ... Bryan Adams - I'm Ready ... https://youtu.be/9_h2FrcZjQs

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

1 komentar:

  1. Imam malce drugačen pogled na jabolka in hruške, recimo jaz nas vidim kot da smo vsi jabolka ali pa recimo hruške. In ko na drevesu zraste 200 jabolk in jih sadja naloži v košaro, ali ta jabolka med seboj tekmujejo, katera je večja, boljša, lepše barve, katero so manj pozobali ptički? Ne, nekatera jabolka so imela lepše pogoje, so lepše dozorela, nekatere je uničila toča, nekatere ptiček, nekatera so zorela bolj v senci in so zato drugačna. Tudi če jih sadjar ne obere, tudi če jih ne proda, so enako koristna kot najlepša rdeča jabolka. Postanejo hrana za živali, če pa slučajno padejo na tla in zgnijejo, pa postanejo hrana za drevo na katerem so rasla. In v osnovi je samo naš ego ali programirani um tisti, ki sodi kaj je boljše slabše, kaj je ok in kaj ni. Vse je ok. Vse je točno tako kot mora biti. In vsak od nas je perfekten(a). Tudi če na prvi vtis ne deluje tako. Vsi smo enaki in vsi smo iz istega vira. Želim ti veliko uspeha in mira in ljubezni. Vedi, da si v veliko pomoč svetu. Hvala Mateja.

    OdgovoriIzbriši