sobota, 2. maj 2020

Ne pustite lepoti mimo...

»Meditacija ni nič drugega, kot odkrivanje notranjega čuta.

Ljudje se najbolj bojimo mnenj drugih. In takoj, ko se ne bojite več množice, niste več ovca, ampak postanete lev. V vašem srcu vznikne mogočno rjovenje, rjovenje svobode.

Buda je temu prav res rekel levje rjovenje. Ko človek doseže stanje popolne tišine, rjove kot lev.  Prvič spozna, kaj je svoboda, saj se ne boji mnenja nikogar. Kar pravijo drugi, ni pomembno. Ali vas imajo za svetnika ali grešnika, ne nepomembno. Vaš edini sodnik je Bog – vse stvarstvo.«

Osho: Pogum – Drznost radostnega življenja


Mogoče vam je moteča beseda Bog. Zamenjate jo s svojo. Vesolje. Stvarstvo. Buda. Karkoli je vaša beseda. Ne pustite lepoti napisanega, da zamegli ena beseda. Pustite resnici, da sije. Skozi vse besede.

Kako kaj vaš šesti čut? Ga razvijate? Danes je dan, da se še bolj čudimo vsej lepoti. Še bolj zasijemo. Še bolj zacvetimo. Še bolj ustvarimo življenje, kot si ga res želimo.

Zdaj je čas. Pristnost nas čaka. Vse vesolje nas čaka, da zarjovemo kot lev. Ne glede na sodbe. Zarjovimo to, kar imamo v srcu. Tako smo delček vesolja, ki se želi izraziti in postajamo resnični. Bolj in bolj! Pristni.

Ljubek sijoč pristen srčen igriv blažen dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Ne pustite lepoti, da gremo mimo vas! Opazite jo, občutite jo...

Ni komentarjev:

Objavite komentar