sreda, 1. januar 2020

Zdaj pa ne!

Cenim, da imam lepo življenje. Kaj ni zanimivo? Vse se nekako uredi! Vse se nekako poravna! Pa saj nisem rada v vrsti! Želim biti samosvoja. Ne želim biti črna ovca, tudi ne. Ampak si pa želim biti srečna. Če pa to pomeni, da sem črna ovca, pa mi je čisto vseeno.

Moje dobro počutje je na prvi listi. Eh, ne to. Na listi prva! Prioriteta.

Saj vem, da ne smem zanikati slabih občutj. Saj jih ne. Saj me preplavijo. Ampak tako dolgo sem jim pustila, da me preplavijo, da me obvladajo, da vodijo moje življenje, da so dolgočasna. Sem se jih naveličala.

Kaj je to pridiganje, da ne rabimo biti skozi srečni!?

Seveda ne! Lahko smo, če smo res pristni v tem. Včasih pa je oblačno. In ne skrbim, ker vem, da še je vedno posijalo sonce.

Lahko pa uživam tudi v dežju, ne! Lahko se tudi ob dežju vsaj malo cartam!

Vem, da se poudarja sreča in pozitivnost in optimizem in dobro počutje. Vem! Ker se takrat počutim boljše! Takrat se počutim bolj pri sebe. Če pa pustim negativnostim, da me vlečejo, me grabijo vedno bolj, me prežamejo do vsake celice. Tega pa si ne želim. Večajo se ti občutki kot kepa.

Zdaj pa tako. Pri meni tako deluje. Priznam si, kaj čutim. Saj tako ne more, da si ne bi. Moteče mi je. imam notranje vodstvo, ki me malo uščipne. Hej, v katero smer gre to? si to res želiš? Kot malega angelčka na rami.

Včasih mi paše, da se dolgo počutim slabo. Zdaj pa ne!

Slabe ali negativne občutke imam samo za kompas, kako mi gre. Seveda imam moč, da si usmerim tok misli. Zdaj. zakaj bi se prepuščala brezstrastju, če pa se lahko zabavam. Zakaj bi jamrala, če pa se lahko na glas smejim in celo krohotam? Zakaj bi ostala v negativnem, če pa imam moč, da to spremenim. Jaz odločam o sebi. Če pa res nimate moči, pa ne pozabite, tudi to bo minilo.

Saj ne gre za zanikanje slabih občutkov in negativnosti. Dobri so. Spomnijo me, kaj pa si želim.
Vem samo, da se počutim boljše, ko naredim kaj lepega zase!

Kaj lepega, kakšno malenkost lahko naredite zdaj, da bi se počutili boljše?

Nazdravljam s kavico in prečudovitim sončnim vzhodom! Uživajte

Ljubek sijoč pristen dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Radost je tvoja! Si upaš? Res?

Ni komentarjev:

Objavite komentar