nedelja, 6. oktober 2019

Iz čarobnega v čarobnost...

Danes pa je dan za praznovanje!

Kaj pa to, ko sem dala potovanje in raziskovanje na prvo mesto in so se stvari tako zlahka uredile!!! Kako je to možno! Bolj ko sem se trudila počutiti dobro, bolj sem se trudila. In tudi v trudu je nek čar. Ta moja vztrajnost!

Mitnica, Maribor
Ampak!

Ampak!

Šla sem na izlet. Mislila sem iti na prehod ob reki, pa sem seveda bila predolgo v knjižnici. Če bi imela svetišče, je to zame knjižnica! Ali pa saj imam svetišče! In tam mi čas kar pobegne izpod nadzora. Izgubim se v lepoti. Kaj vem, kaj je to, ampak knjige so moja ljubezen!

Čakaj! Tema!

No, sprehod ob reki je bil odpovedan!

Bilo pa je nekaj drugega! Grad! Pozneje. Po kosilu! In čisto sem navdušena! Sploh nisem vedela, da je to najstarejši ali med najstarejšimi gradovi v Sloveniji! Božansko! Bom predložila video o njem, ko bo! Ampak to raziskovanje, narava! Lepota!

Pa kako me lahko tako grad očara! Počutim se, kot bi me vlekel s svojo čarobnostjo. Ne vem, kaj je! ampak samo to vzdušje raziskovanja, zgodovine, smisla za lepoto, brezčasne arhitekture in seveda na koncu kavarna… ki pa je bila zaprta! Škoda… samo do treh je!

No, ampak ta prisotnost vseh teh sestavin je čarobnost. To je tako, kot bi kuhala. Posebej bi pojedla moko. Pa sol, pa olje. Ali jajce. In pecilni. Ta vsaka jed poseben nikoli ni tako dobra, kot vse skupaj…
Če pa to zmešam… pa dobim čudovito dobro pecivo! Pa še naraste! Božansko!
Potem se je ves dan nadaljeval v to čarobnost! Rada imam božanskost vsega tega.

Pa še res je, boljše kot postaja, boljše postaja!

Ljubek sijoč unikatno lep srčkan zadovoljen izjemne dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Prepusti se čarobnosti... razkrivala se ti bo vedno bolj!!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar