ponedeljek, 19. september 2022

Pridni ali pristni!!! Harmonija srca!!!

Kako kaj tvoja pristnost?!

Berem knjigo, no drugo po vrsti od Jesper Juul-a. Otroci vedno želijo ugajati staršem in jih posnemajo, saj s tem dobivajo vsaj odobravanje, če že ne ljubezen. Tako smo naučeni, da zatajujemo svoje delčke in dele sebe, ki mogoče ne bi bili tako dobro sprejeti.

Jaz sem dolgo poudarjala pri sebi logično matematični pametno izobraženo plat, manj pa ustvarjanost, ker je bilo prvo bolj cenjeno.

»Ja lepa risbica! (To ni uporabno. Kaj boš revna ali kaj?! Kdo bi to kupoval?!) Ampak kako pa ti to računaš!!!! «

Pač preživitveni nagon. Zdaj pa sem že ven s tega. Lahko svojo razdvojenost sprejmem in tudi objamem vse moje dele sebe, ker so čudoviti. To dela mene – mene. Drugačno. Tako kot smo vsi drugačni in lepi! Čisto lepi smo in dragoceni!

Saj vem, da sem se prijavila v to družino, družbo, sisteme, da bi bila še bolj samosvoja. Ne morem pa zanikati škode in popačenja, ki nam ga odraščanje povzroči.

Dobro, da imam srce, ki mi sporoča resnico! Če se nekaj občuti dobro – je dobro! To je moj kompas pristnosti! To je dovolj!

Danes sem bila na sprehodu. Bilo je umirjeno. Vseeno pa sem hodila hitro, da sem sprostila v sebi nakopičeno negativno energijo. To si želim narediti večkrat. Samo sem. v gibanju. Objemu gozda. Tako na hitro sem šla mimo, ko sem vse predelovala v sebi, da sem komaj opazila drevesa. Spomnim se, da sem pogledala proti soncu in so se drevesa nežno dotikala v krošnji. Sonce pa je kot orisana krogla sijalo skozi. Popolnost. Spomnim se tudi petja ptic.

Rada bi se bolj povezala s svojo naravo in tudi seveda našo ljubo materjo Zemljo! To je moja zdravilka v vseh pogledih.

Rada bi še samo napisala to, da čestitam vsem otrokom, ki so uporniki in se niso ujeli v vlogo pridnosti. Jaz se je že zdaj komaj znebim pa sem stara že več desetletij skupaj. Ali zrela. Ali modra.

Zaupam v božanske rešitve. Zdaj se predajam Ljubezni, da se pretaka še bolj skozi mene.

Kaj tebe sprosti in tvojo jezo?! Daj si prostor, da čutiš, kar čutiš in to predelaj.

Ljubek srčkan sijoč srečen svetel svetleč sijajen srčen dan!



🌷 P.S.: Sledi svojemu srcu! Zabavaj se! Nič ni tako resno, kot se zdi! (Privošči si kaj lepega! Jaz sem tako uživala v kuhanju novega – kariju in bil je fantastično dober!)

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️ Jasnost je v srcu! ... https://youtu.be/osBAfEvRviQ

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Mišo Kovač - Odvest ću te na vjenčanje ... https://youtu.be/RJhmgVpLEGc

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

Ni komentarjev:

Objavite komentar