nedelja, 7. junij 2020

Megla na meglo... v megli... z meglo... vse megleno! Ni treba, da je tako!

Veselje sem v vseh pogledih.

 Tako je to življenje. Najlepše pa je, da si ga sama ustvarjam. Lahko gledam tako ali tako. Vse je lahko čarobnost.

Naprimer »zanimive situacije«. Lahko sem tečna zaradi njih. Lahko pa… Lahko pa jih vidim kot razjasnitev, kaj pa si ne želim. Lahko se vedno vprašam, ali je to moja resnica. Je to sploh res? Je to res nekdo, kdo sem? Je to Ljubezen v meni?

Zanimiva vprašanja. Taka, ki spremenijo pogled. Lahko sem srečna, da se je nekaj razjasnilo ali gledam v meglo in se pritožujem.

Tudi megla je lepa. Seveda! Ampak kaj ni dolgočasno, da strmim v meglo?! Prej ko slej mi bo postalo dolgčas. Tudi meglena drama se razkadi. Kaj pa naj potem z meglo?!

Lahko najprej sprejmem, da sem v megli. Lahko ji pošljem Ljubezen. Lahko ji samo rečem, da naj se uredi v najboljše dobro za vse, to sem nazadnje slišala pri Dobri vili Maji. Lahko ponavljam afirmacije, si naredim kopel, pogledam dober film, si naredim kavo, zadremam, grem na sprehod, uživam v vseh pogledih in radostih. Sem to, kdo sem. Radost. Veselje. Unikatnost. Življenje.

Meni pa vedno pomaga, da se zahvalim za vse, kar že imam. Začutim, kako planet Zemlja diha skozi mene Ljubezen. Povežem se s svojim srcem. Samo roke položim na njega, vdihnem, izdihnem. Meditacija. Same take stvari. Sladkorčki za dušo. To bi lahko bil naslednji naslov knjige. Ha! Ha! Ampak sladkorček pomaga za pol ure, vsi ti sladkorčki pa pomagajo dolgoročno. Bolj kot jih vadim, bolj mi dvigajo nivo luknje. Ne morem več pasti tako nizko ali ne morem tako dolgo ostati v luknji, temi, megli in samo, če si držimo oči pokrite. Vse to je del življenja, ampak ni treba, da je tako dramatično, stalno in del našega vsakdanjika. Razen, če si to želimo.

Kaj si želimo ustvarjati? Torej se osredotočajmo v to smer. Zase, ker smo vredni. Zase, ker se imamo radi. Zase, ker se cenimo. Tako je!

Konec megle. Konec zgodbe o megli! Zdaj pa živite sonce! bodite sonce!

Rada vas imam!

Lep čudovit čaroben dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Saj veš, da je življenje čarobno in te ljubi! Kot bi rekli Dobra vila Maja in luise L. Hay skupaj. Sprejmi to v svoje srce. Zdaj pa to živimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar