sreda, 22. marec 2023

Umakni prepreke Ljubezni!!!

 Iskala sem pesem od Rumija in našla to:

»Tvoja naloga ni iskati ljubezen, temveč umakniti vse prepreke, ki si jih pred ljubeznijo zgradil v sebi.«

Res mi je lepo, da Rumi tako jasno izraža pot do ljubezni. Ne iščimo je. samo bodimo pripravljeni odpraviti vse prepreke v sebi. Kaj pa so te ovire? Nezaupanje, razočaranja, ego, stare zgodbe, prepričanja, opazovanje okolice.

Kakšno sporočilo si dobila v družini, kaj je ljubezen?

Je bilo mogoče, da je ljubezen dajanje preko vseh mej in postavljanje sebe na zadnje mesto? Je ljubezen zate vedno pripravljenost prilagajati se in reči da (tudi ko si želiš reči ne) in opustitev pristnosti? Je ljubezen zate žrtvovanje? Je ljubezen skupno bivanje, navada? Ljubezen splahni in usahne, ko ustvarjaš družino? Je ljubezen iskanje bližine skozi prepire in obdobja tišine, ko je napetost povzdignjena na maksimum?

Velikokrat sem videla to. Vcepljeno je v mene globoko!

Kaj pa si ti želiš?

Kaj si jaz želim?

Bližine. Odnosa, kjer oba cveteva in sva srečna kot to, kdo sva. Prepletanje najine pristnosti. Uživanje drug v drugem. Veselje, da sva se našla in da sva skupaj. Sprotno pogovarjanje in radostno rast. Kjer ljubim iz vsega srca in sem ljubljena iz vsega srca – taka kot sem. Sproščenost. Mir. Iskrenost. Udejanjanje ljubezni, da se počutim ljubljeno. Smeh. Veselje. Razigranost. Lahkotnost. Zvestobo. Prijateljstvo. Nežnosti in dotike. Ples skozi dan.

Zdaj pa odpiram srce tej ljubezni. Opuščam vse, kar mi več ne služi in odstranjujem ovire v sebi, da me ljubezen lahko najde.

Ovire? Hm? Lahko jih predam bogu, lahko zaupam malo bolj. Lahko ponavljam afirmacije, lahko poslušam ljubezenske zgodbe, ki pa so dokaz prave pristne srčne ljubezni.

Kako pa si odpreš srce in odstraniš ovire?

Ljubek radosten nagajiv lahkoten jasen pristen živahen dan!



🌷 P.S.: Ljubezen je že v tvojem srcu. Zdaj pa uživaj v njej. Opazi jo vsepovsod.

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️ Zaupaj svojemu srcu! ... https://youtu.be/fKZLTkhur2g

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Parni Valjak - Dođi ... https://youtu.be/xLwwoPnjIys

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

Ni komentarjev:

Objavite komentar