petek, 2. december 2022

Ne!

Ne!

Ne je ne! In to je dovolj.

»Kateri del ne, nisi razumel?«

Tako je!

Kako težko je reči ne, brez da bi iskala sto izgovorov. Ali opravičil ali dejstev, zakaj ne morem.

Ne je dovolj.

(Tudi če zadaj stoji samo zato, ker mi ni.) to je dovolj dober razlog! Očitno, da se mi nekaj upira. Zdaj pa samo odkrijem, zakaj. Ali pa niti ne. Dovolj je bilo analiziranja. Če začutim ne v sebi, je to dovolj, brez pojasnjevanj.

Torej, ko rečemo drugim ne, rečemo sebi – DA! Res veliki da, ker smo si pomembni, ker se imamo radi, ker smo pristni – tudi v svojem da – sebi.

Lahko pa sebi rečem da, tudi če je to samo za branje knjige! Ampak kako mi to napolni dušo! Ali pa počivanje na sedežni. Karkoli mi srce poželi. Tako je potem res fantastično! Lahko sem to, kdo sem. V vseh pogledih!

Nikomur ne delam usluge, če rečem da, v sebi pa kuham zamero, ali se počutim izkoriščeno. Ali pa imam občutek, da je čas drugih bolj pomemben kot moj. Ni! Jaz sem zvezda svojega življenja! Jaz se moram jemati resno in se poslušati!

Sebično od drugih je, da se od mene zahteva, da vse spustim in vletim kot padalec. Torej ni sebično, če rečem da sebi. Jaz sem si dovolj pomembna, da spoštujem svoje občutke in če čutim ne – je ne!

Tako je! (Pa naj bo kakršna koli avtoriteta, imam svobodno voljo. To je moja osnovna pravica! Tvoja pa tudi!)

Kje si želiš kdaj reči ne, vsaj malo večkrat, da res prisluhneš sebi in neguješ svojo dušo?!

Zdaj je tvoj čas razcveta! Reči si večkrat da!

Ljubek srčkan pester zanimiv radosten lep živahen sijoč pristen nagajiv pisan šarmanten edinstven dan!



🌷 P.S.: Prepusti se užitkom tega dne! To je tvoje življenje!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️  Zabavaj se! https://youtu.be/dY0p5j7M9Lo

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Željko Bebek - Ne spavaj mala moja muzika dok svira ... https://youtu.be/M3xwcGqrBUM

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

Ni komentarjev:

Objavite komentar