ponedeljek, 2. november 2020

Če misliš, da pretiravam – ne!

 

Pa začnimo! Živeti!

Danes je nov dan – prvi dan preostanka našega življenja. Ne vem, kdo je to rekel, ampak je čisto res!

Pa da ne bom v množini.

Ti začni živeti!

Saj se hecam!

Pa začnem – torej – živeti!

Pa kaj to sploh pomeni, da zdaj ne živim?

Vsak dan je izgubljen, ko nisem pristna. Vsak dan je izgubljen, ko nisem zares pri stvari. Čutim, da se me loteva nov val energije. Drugačne. Bolj umirjena. Bolj sem polna zaupanja.

Joj! Zdaj sem se spomnila, da sem se včeraj ustavila pri divji svinji! To ti povem! Saj ne vem, če je bila le ena! Najprej je bil gozd razoran, ker so podirali. Bilo je rahlo blatno od dežja. Prišla sem do drevesa in kostanja sta bila tako zmečkana, kot da bi jih nekdo malo "zažvekal" in izpljunil iz gobca. Ni še mi čisto vse skupaj »pasalo«! Vse dokler med stopinjami psa v blatu naprej nisem videla odtisa parkljev! Pa kaj to jaz silim v neki neznani gozd!? Pa kaj se jaz grem. Bila sem čisto v krču. Kaj če me divja svinja napade? Slišala sem, da če imajo mlade, da so tako napadalne, da celo drevo izruvajo, če splezaš na njega.

Potem pa sem se mirila!

Pa saj je jesen. Jeseni pa je skotijo mladih prašičkov, jih bo ja zeblo čez zimo. Potem se sem se uspela toliko umiriti, da sem začela uživati v naravi.

Če misliš, da pretiravam – ne! Res sem občutila tako dramo!

Dokler se nisem sprostila! Potem sem opazila toliko lepega. Pot me je peljala na prostrano jaso. Bilo je izjemno lepo. sonce je sijalo skozi veje. Božansko! celo gobe sem našla, ki so bile fantastično dobre!

Nauk!

(Počutim se, kot da pišem basni, kjer je na koncu vedno modrost! No, pa saj so bile res divje svinje. Samo govorile pa niso! Ker jih nisem videla! Hvala bogu!)

Kaj če me življenje vedno želi pripeljati na čudovito jaso, ja pa tega ne vidim, ker sem preveč v krču od strahu?

Nauk številka dva:

»Zaupaj!«

Ljubek sijoč pristen dan!

Cmok!

Objem!


P.S.: Vedno sem vodena na pravo mesto. Danes bolj zaupam. Ti pa daj tudi!

P.P.S.: Navdih iz srca... naročite se na moj kanal Kateja ...  https://youtu.be/mUXLWSlxc8o ... Tečaj čudežev - 307. lekcija: Nasprotujoče si želje ne morejo biti moja volja. 


P.P.P.S.: Lep dan z glasbo ... Jon Bon Jovi - Miracle ...  https://youtu.be/wnM9WEha5E0 

Ni komentarjev:

Objavite komentar