ponedeljek, 25. oktober 2021

Preveč strahopetna, da bi se izpostavljala!!!

 Želela sem se tako prilagajati! Želela sem biti tako pridna! Želela sem si tako biti sprejeta in da bi me imeli radi! Vse sem poskenirala že prej, da bi ugotovila, kako jim lahko ugodim. Bila sem nekonfliktna. Pod površjem pa sem nosila zamero in zagrenjenost, ker sem čutila, da to nihče ni zares cenil. Niso videli, kako se dajem. Sploh niso cenili tega!

Na koncu pa sem si še mislila, da je z mano kaj narobe!

Vse sem naredila, da bi bilo vse čimbolj zglajeno! Sproti sem sledila novim namigom in navodilom, kako pa sem še lahko malo bolj pridna in prilagodljiva!

Vsem šefom, predvsem mami, atiju in sestri, pa tudi sorodnikom – res hvala!

Mislila sem, da sem čisto neustrezna! Mislila sem, da so oni avtoriteta nad mano, kdo moram biti in kaj moram delati! Mislila sem, da če se bom še malo spremenila in še malo bolj prilagodila, da me pa bodo potem sprejemali in me imeli radi. Ali mi bili vsaj naklonjeni!

V sebi sem se počutila gnilo. Nikoli nisem mogla narediti ali biti dovolj.

Že po naravi sem prijazna oseba. Ampak nič ni pomagalo.

Vse dokler nisem spremenila zornega kota. Sem jaz tu zato, da druge osrečujem?! Sem tu zato, da občutijo trenutek radosti, ko stojim na trepalnicah in potem spet padejo v svoje naravno zagrenjenost stanje?!

Tu sem, da živim pristno! Tu sem, da živim srečno. Če to ni njihova izbira, jaz ne morem narediti nič!

Utrdili smo te lekcije! Stežka! Saj nič ni več pomagalo, kar sem naredila! Potem pa mi je bilo dovolj!

Ni res, da nisem dovolj! Ni res, da sem slaba! Ni res, da moja pristna narava že zdaj ne sme sijati! Ni res, da se moram spreminjati, da sem vredna ljubezni in radosti in sreče! Ni res! Vredna sem že najboljšega zdaj. Ni res, da moram biti ne vem kaj ali imeti ne vem kaj, da sem potem vredna ljubezni, sreče in sprejemanja!

Ampak svojo potrditev sem iskala v drugih! Tam pa je ni bilo! Ker je v mojem srcu! že zdaj sem čudovita taka kot sem. Če se želim širiti, prav. Če pa ostanem do konca življenja to, kdo sem zdaj, sem že zdaj čudovita!

Hvaležna sem vsem, ki so mi pomagali, da sem končno ugotovila, da je najpomembnejše na svetu, da sem pristna. Hvaležna sem vsem, da zdaj pa vem zagotovo, da je moja pot slediti svojemu srcu! Nisem odgovorna za srečo nikogar. Odrasli so. Lahko spremenijo svoje življenje, če želijo. Sem pa odgovorna zase, da odidem stran, če me kdo želi potegniti v igro vlog. Vse, kar ni ljubezen, naj odide zdaj.

Dovolj se imam rada, da se želim počutiti dobro! Dovolj se imam rada, da izbiram srečo!

(Vem, da so moje pretekle ugajane (prilagajane, kameleonske, zatajevalne) tehnike čisti izraz pomankanja lastne vrednosti in ljubezni do sebe. Ampak kako bi se to naučila, če ne bi dala vseh teh »zanimivih situacij« skozi! Mislim, da zdaj vem. Mislim, da sem to utrdila tako močno, da ne morem nikoli več pozabiti. Vsaj upam! Hecam se! Nikoli ne bom pozabila!)

Ljubek srečen igriv radosten srčkan pristen dan!




🌷 P.S.: Svobodna sem. ti pa tudi! Kaj izbiraš danes?! Jaz vem, da izbiram hoditi po svoji srčni poti. Jaz vsem, da izbiram pristnost. Jaz sem prepričana, da izbiram še malo več sreče! Ljubezen se občuti dobro!

Nisem imela jajc, da bi se postavila zase! Zdaj pa imam jeklena! Imam deset jajc! Pa še trgovine so odprte, če jih rabim več!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ... ❤️  Poslušaj svoje srce ❤️ Ljubi bolj (tudi sebe)! ... https://youtu.be/ivEodtPz2W8

🎻 Malo glasbe za še lepši dan ... Irving Aaronson - Lets Misbehave - 1928 Cole Porter Collection Version ... https://youtu.be/JctNtRfHRLU

 ☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

Ni komentarjev:

Objavite komentar