sobota, 15. junij 2024

Blaženost obstoja!

Zanimivo, kaj se dogaja. Samo pomislila sem, da sem poznala dobro kvalitetno trgovino s čevlji, ki sem jo oboževala in kako bi bilo lepo spet nakupovati v njej. En teden bolj pozno sem domov dobila letak, da imajo v moji bližini razprodajo novih čevljev! Točno te znamke! Seveda potem ni skrivnost, kje sem bila danes! Kupila sem si čudovite čevlje in jih obožujem. Čudoviti so. Mehki in udobni, pa še klasičen model. Čudoviti. Izjemni. Res sem vesela, da me priložnosti tako zlahka najdejo. Obožujem življenje! Res me ljubi, saj ve, kako zelo obožujem čevlje. Prav podarjena mi je bila priložnost, da se potopim v raziskovanje, kaj še je vse zame.

Kaj če so bile priložnosti vedno z mano, pa sem jih zanikala ali sem jih spregledala? Več kot enkrat. Tako sem bila prepričana, da morajo priti iz določene smeri, da sem vse ostalo spregledala. Kot bi čakala na avtobusni postaji in bi gledala samo avtobuse in centra ven. Nisem pa niti gledala, da so še stranske ceste, letala, avtomobili, kolo, kombiji, skiroji, rolke in vse ostale možnosti. Vse ostalo sem gladko spregledala. Kolikokrat prezrem možnosti, ker se zapičim v eno možnost? In potem spregledam vse ostale neštete- milijonske možnosti? Ali ker mi logični možgani, ki sklepajo na preteklost – s starimi izračuni povedo – da to ni mogoče? Kot bi se odločala s statistiko iz leta 1988 in bi jo želela uvesti v sedanji trenutek? Pa bi to res delovalo? Vse je mogoče.

Priznam pa tudi, da mi velikokrat prepreči lenoba, udobje, ki sem si ga že vzpostavila, da bi se pomaknila naprej! Zakaj?! Tu je toplo. Vse poznam. Vse se dogaja v enakih epizodah. Predvidljivo. Ne rabim tratiti veliko moči. Poznam vse trike. Ti rečeš to – jaz to – potem pa gre igra naprej.

Pa bi se še šla stare igre?

Kaj pa, če mi želi življenje podariti zmago na vseh področjih? Bi še potem vedno želela ostati tu in biti majhna ali manjša, kot sem lahko? Bi si želela okusiti sladkost življenja do polnosti ali bi želela biti tako, nekaj vmes, mljeh, ehhh, no – ja, bla!?

Kaj pa, če bi polno uživala ta trenutek? Kaj pa če bi zdaj uživala v sladkosti življenja, ki mi je bilo podarjeno!? Res imam lepo življenje! Lahko še malo bolj uživam v njem? Lahko srkam vso njegovo sladkost? Seveda! Z vsem srcem! Danes je to moje poslanstvo! Polno srkam lepoto tega trenutka. Uživam z vsem srcem in sem polno to, kdo sem. Imam pa res lepo življenje v vseh pogledih! Danes pa še bom bolj zavestno uživala v njem! Zares!

Ljubek pristen miren lahkoten jasen globok iskren zabaven harmoničen bogat šarmanten zapeljiv sočen ljubeč vesel razkošen prijazen živahen blažen dan poln obilja!



Vredna si, da uživaš danes! Zdaj pa uživaj sladkosti življenja! Lepa si v vseh pogledih! Ceni se! res se vredna lepega življenja. Srkaj vso sočnost in srčnost, ki ti jo daje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar