sobota, 31. avgust 2024

LJUBIM ŽIVLJENJE

Kam dnevi minejo? Kar letijo mimo. Kje je bilo tisto čakanje v osnovni šoli, ko se mi je zdelo, da ne zrastem niti za milimeter in so že vsi večji in odraščajo? To se je vse tako vleklo! Ampak zdaj sem tu! Polno odrasla.

Nihče nas ne bo rešil. Nihče me ne bo rešil!

Sama odločam o svoji vibraciji. Delam, kar ljubim ali ne tako zelo. Sem to, kdo sem in kdo sem prišla biti – ali ne tako zelo. Sem srečna na polne ali ne tako zelo.

Vse so drobne uresničitve vsakdanjika. Ali bolje odločitve o malenkostih, ki potem privedejo v dejansko življenje. Kaj izbiram?

Vse se spreminja.

Mislim, da se zdaj spreminjajo tudi moje izbire. Bolj modra sem. (Saj se ne bi rada ponavljala. Prenašala sem veliko sranja – svojega in od drugih. To je tudi čar odraščanja in modrosti. Če bi morala živeti še enkrat, bi živela enako. Prineslo mi je veliko sladkosti, najboljše in veliko grenkega priokusa – najpomembnejše pa je, da me je prineslo zdaj v ta trenutek. Sem to, kdo sem. Bolj samozavestna in zavestna, kot sem kdaj koli bila.) Veliko drame sem izločila. Še jo izločam.

Soustvarjam Raj in živim v njem. To je moje poslanstvo.

Izbiram malo več sreče, ko sem jo včeraj. Zato se mi odpirajo prostranstva vsega, kdo sem v resnici. Visim se bolj, kot sem se kdaj koli videla. Kot pristno. Občutim se bolj, kot sem se občutila. (No, to je relativno. Ampak v tem telesu, zagotovo.) Dajem si zeleno luč, da sem še bolj pristna, še bolj srečna – kot resnična jaz – to pa je ena sama ljubezen in svetloba. Jaz sem del Boga (kot nam je rekla Kassandra – Suzan Ashley) in kot taka sem svetloba v vseh pogledih.

V knjigi Tečaja čudežev je bilo, da vse dobro ostaja kot naši zakladi srca, vse slabo pa se razkroji v hranilen kompost. Trdno verjamem v to.

Ljubek pristen zadovoljen radosten lahkoten harmoničen bogat ljubeč transparenten presvetljen razsvetljen svetleč sijoč svetel slasten sočen strasten miren razkošen pester vesel ustvarjalen mogočen dan poln božanskega obilja!



Ljubi se! ljubi svoje življenje! samo zato si ustvarjena! Čudovita si! Zares! Izjemna si!

petek, 30. avgust 2024

SLASTNO ŽIVLJENJE

Razmišljam, kaj bi si dala v popolni hamburger?

Pečene gobice. (Njam.)

Karamelizirano čebulico. (Za sladkobo in kremastost.)

Navadno svežo čebulo! (Malo mora zažgati.)

Pečeno papriko. (Kar tako, ker jo imam rada.)

Svež paradižnik.

Solato. (Obvezno, ker malo hrustlja in je lepa po barvi…)

To bi že bilo to. No, to so bolj dodatki. Potem bi pa še osnovo. Brezglutenske štručke iz ovsene moke. Vegansko pleskavico iz čičerike, fižola in začimb. Dober ajvar. Malo gorčice.

Pa to je popolnost.

Spet čakam, da se mi skuha in sem zraven postala kar lačna. Domišljija nima meja. Rada bi že kaj dobrega pojedla. Samo vse rabi svoj čas. Čebula se še praži. Tako, da malo še bom morala počakati.

Kaj ti rada kuhaš?

Jaz sem danes na kariju – curry-u – iz knjige medicinskega medija Anthoniya Williama – Hrana, ki zdravi. Prav veselim se, da bo že. Tako dobro mi bo delo. Zunaj je oblačen dan in me bo malo pogrelo.

Prej sem tako uživala ob branju knjige na fotelju, ko mi je Bliss – moja muca – ležala v naročju. Potem sem si šla nekaj za piti! Nisem mogla verjeti! »Razkomotila« (razlezla, razlegla, ulegla) se je po vsem fotelju! Tako sem si bolj na robu priborila prostor nazaj! Malo sva tako uživali, dokler nisem obupala! Dobro, priznam, zmagala je! Kdo je glavni na fotelju?! Jaz sem! Dokler ne pride moja drobna muca in se razpotegne tako, kot sploh ni fizično mogoče za eno tako malo mačko! Malo pa sem le bila tam jaz glavna!

Uživaj mi danes, hej! Razpotegni se, da ti bo res udobno! Uživaj mi, zares! Samo tako, kot znaš ti!

Ljubek harmoničen čaroben blažen miren bogat ustvarjalne jasen pester barvit pisan optimističen ljubeč ustvarjalen razkošen slasten sočen strasten sončen dan poln božanskega obilja!



Vredna si dobrega! Zdaj pa ga sprejmi! Pa dober tek! (Skupaj si kaj dobrega! Moje pozno kosilo bo počasi končano! Že diši! Juhu!)

četrtek, 29. avgust 2024

GIBANJE SKOZI PLES!!!

Gibanje je pomembno. Tudi, če je iz kuhinje do fotelja, kjer berem knjigo in kdaj do kopalnice! Tako naberem vsaj nekaj dragocenih korakov! To je moj načrt za soboto! Velikokrat mi ne uspe! Vedno najdem kaj zanimivega za početi. Klepetam na kavi s prijateljico. Včasih me preseneti in knjigo preberem prej, kot sem mislila! Takrat si gremo po novo! Skuham si kaj dobrega! (No, to je že všteto v kilometre dneva. Relacija kuhinja – spalnica – kopalnica je redna linija. Vendar brez razporeda odhodov… Pač, poletni delovni čas. Vse je bolj v stilu popoldanske sieste… (Lahko je že takoj dopoldan, saj ni treba čakati do kosila in dremanje po kosilu!) Vem, preveč natrpan urnik za poletje…) grem na vrt in si utrgam kakšno jagodo ali paradižnik. Naredim si sladoled iz banan in jabolk ali gozdnih sadežev. Če pa imam res voljo, pa vročo ljubezen. Lepo se oblečem. Občudujem kakšno rožo ali metulja. Poklepetam s sosedo.

No, res se mi dogaja.

Rada živim v mirnem svetu.

Ljubim tako življenje, kot ga imam.

Mirno.

V srcu čutim mir.

Prazničnost običajnega.

Mir.

Kaj pa si ti želiš bolj poudariti v svojem življenju ali to ustvarjati? Saj veš, da ti odločaš in izbiraš!

Živi svoje življenje po svoje.

Jaz izbiram mir!

Ljubek miren razkošen igriv slasten ljubeč optimističen celovit zabaven harmoničen bogat hvaležen blažen živahen lep strasten sočen vesel dan poln božanskega obilja!



Vredna si vsega dobrega! Razpri roke in vse to sprejmi! Fantastična si! Izjemna si! Ti si DOVOLJ! Neprecenljiva si! Živi v mirnem svetu! Ti ga ustvarjaš!

sreda, 28. avgust 2024

ŽIVIM PO SVOJE!!!

Kaj živim svoje življenje ali samo živim?

Še vedno kaj čakam?

Počutim se v takem čarobnem toku obilja! Narava je obilje in opazim ga vsepovsod.

Rada se imam. Z vsem srcem!

Rada imam tudi svoje življenje!

Seveda da je moje!

Zdaj kuham in tako obožujem brbotanje iz kuhinje, ko čakam, da se krompir zmehča. Imam celo pravi domači krompir! Kar je danes kar čudež! (Ne zaupam, kaj vse škropijo po njem in po vsej drugi zelenjavi. Brez okusa je. Vse je nekam – isto.) Domače pa je le domače! Pa dobro! Izjemno!

Vrgla sem se tudi v branje! Zdaj sem na Nori Roberts. Trilogiji. Berem zadnji del Varuhi zvezd. To je prevedeno iz angleščine, tako da je mogoče poslovenjen naslov kako drugače. Zanimiva je. Mistična. Čarobna. Polna čutne pristne ljubezni. Polna doživetij.

Rada imam branje…

Pač.

Rada imam tudi naravo.

Rada imam tudi lepoto.

Rada pa imam tudi dobro, zdravo in okusno hrano! Zdaj je ravno zvonilo, da naj dodam naslednjo sestavino – bučke.

Kaj pa so tvoje strasti? Kaj imaš ti rada?

Ljubek sočen razkošen ljubeč pisan blažen iskren miren šarmanten romantičen bogat harmoničen sočen sijoč strasten slasten razkošen dan poln božanskega obilja!



Uživaj v svoje življenju in ga ljubi! Tvoje je! Naredi iz njega zaklad, kakorkoli si želiš! Ti odločaš! Izbiraj več in več sreče! Rada se imej! Vredna si dobrega!

torek, 27. avgust 2024

ZAČNIMO ŽIVETI!!! UŽIVAJ!

Kaj uživaš kaj?

Večkrat se zalotim, da na kaj čakam. Pa sploh nisem na avtobusni postaji!!! (Ali železniški… Ali kakršnikoli…) Pa saj veš, ko se bo to zgodilo, potem pa bom res lahko iz vsega srca srečna! Prej pa. Eh! Njaa no! Niti ne. Prej pa si ne dovolim uživati, biti vesela ali sproščena. Ne, samo počakam, da se to zgodi, pa bo! Potem pa res lahko začnem živeti in dihati s polnimi pljuči!

Koliko stvari sem čakala…

Da bom odrasla. To sem komaj čakala, da bom lahko delala, kar si zares želim. Da bom diplomirala. No še prej naredila srednjo šolo. Pa osnovno. Pa da bom iz vrtca prišla v malo šolo ali celo direktno v osnovno šolo! Da bom našla pravega partnerja. Da bom imela svoj prvi avto. Dom. Otroka. Da bom šla na dopust. Da bo konec tedna. Da dobim neko službo. Ali si kupim kaj novega.

Vse to se je uresničilo, pa še vedno kar čakam, da bo prišlo naslednje.

No, res se je zgodilo vse to, ampak zdaj, ko se zgodi ta zadnji korak (kar se vedno prepričam in sem prepričana, da je res ZADNJI), potem pa bom res srečna!

Niti se ne spomnim, da bi kaj veliko praznovala. Takoj sem pograbila naslednjo najbolj vročo stvar in jo imela na piedestalu kot sveti gral ali izpolnitev usode, ko kar slišim angelčke zraven, kako pojejo v božanskem zboru! Aaaaaa! AAAaaaaaAAh! Name se je posipal zlati prah in zdaj lahko živim srečno do konca svojih dni.

Pa ja!

Pa kaj še!

Vse je samo igra možganov! (Pa ne samo možganov, ki se osredotočajo na naslednjo najbolj zaželeno stvar. Manipulacija je. Tudi igra medijev. Misliš, da si uspela?! Pa poglej to! In že se pokaže sijoča slika (grafično obdelana) naslednje želje. Tako se moja uresničena takoj iz zlatega prahu spremeni samo v prah. Nič ni več vredna!) Pehanje za še več! Vse je samo igra potrošništva! Več! VEČ! Še več! Pa imamo zares kaj od tega?! Ali imajo od tega samo koristi prodajalci, izdelovalci krame – ki v trenutku slave postane naše novo hrepenenje. Brez tega nisem nič! Če pa bi imela to (karkoli to je), potem pa bi jim dokazala, da sem vredna, dobra, uspešna, bogata, in! Sledim trendom! In ostale take bedarije!

Sploh ni pomembno! Vsi smo se rodili kot vredni, dragoceni, izjemni, neprecenljivi in dovolj! Ni nam nase treba vesiti krame ali se fotografirati v fotogeničnem ozadju, da bi to dokazali.

Res koristimo sebi, ko se še pehamo za še eno modno muho, ne glede, kaj to je? Koristi niso naše. Ne bogatijo nas.

Kaj če bi se bolj poslušali?

Dovolj je bilo – samo še to – potem pa bom srečna. Obljubim! Pa že vidim velike očke polne obljub! To še samo! Samo to! Pa kar vidim, kako stvarco prinesemo domov in smo že na lovu za nadlednjo!

Ljubek pristen dan!



Sledi sovjemu srcu!

ponedeljek, 26. avgust 2024

ŽIVI SVOJO STRAST

Nekako mi prija samota! To pa tako uživam! Rada imam tišino! Rada imam, da je moja energija samo moja in da ni nekega mešanja ali odvzemanja energije. Ali manipuliranja. Ali usmerjanja. Ali izrabljanja. Točno zato sem rada doma. To je moje zavetje. Tu vem, da sem v zavetju. Obožujem to!

Rada imam branje. To je zdaj moje kratkočasenje. Že dolgo nisem pogledala kakšnega filma. Po drugi strani pa so tako dolgočasni v primerjavi s knjigami! Pa še v angleščini jih berem, da se malo učim jezika. Mogoče bi si morala poiskati res dober film. To bi bilo vredno. Samo zdaj me knjige čisto okupirajo in so moje zadovoljstvo. Rada berem v viseči mreži ali na klopci, ko se sonce komaj prav krepi. Božansko je. Zgodbe me bogatijo.

V knjigah ni manipulacije ali kraje energije ali preusmerjanje le te v kakšne čudne nezaželene negativne namene. Ni igric in skrivalnic. Sem samo jaz in knjiga. To je moj čisti užitek! Čisto se potopim v branje in tako me prevzame.

Moj hobi je branje. Najlepše mi je, ko je zadnjih sto strani knjige in berem čisto počasi. Prav uživam v vsem zapisanem in razpletu zgodbe.

Ljubezen do knjig mi je podarila ali omogočila babica Angela. Čeprav sem kot majhna lahko listala samo knjigo o rožah in živalih. To so bile moje najljubše. Ona pa je kuhala. Odprla pa se mi je prava zakladnica, ko sem bila sprejeta v lokalno knjižnico! To pa je bilo bogastvo. Čeprav so me nekatere knjige malo prestrašile, saj sem brala o nadnaravnih pojavih, čarovnicah in duhovih. Kot otrok sem imela bujno domišljijo (še zdaj jo imam) in potem nisem upala iti prav spati. Tako sem nehala brati te knjige. Bilo je preveč.

Prebrala pa sem tudi vse duhovne knjige. Spomnim se debelih knjig Viktorje Holt, ki sem jih brala na stopnicah v kakšnem šestem ali sedmem razredu. Kako je bilo zanimivo! Vse sem prebrala! Navdušila pa sem tudi vse sorodnice.

Pač, knjige so moja ljubezen! Nič ni lepšega kot vonj po novi knjigi!

Kaj pa je tvoja strast, konjiček? Kaj pa ti obožuješ? Danes zares uživaj v tem!

Ljubek srčkan pristen harmoničen vesel razkošen igriv blažen užitka poln jasen ustvarjalen miren sočen strasten sijoč ljubeč slasten hvaležen bogat pisan dan poln božanskega obilja!



Zaupaj, vredna si dobrega! Ti si dobra! zaupaj, da je božansko bogastvo zate! Ker je! Po Bogu bi vsi živeli v obilju, zato se mu nehajmo upirati. To je naše naravno stanje!

nedelja, 25. avgust 2024

POLNOST ŽIVLJENJA

Zanimivo je, kako je vse lepše, če je sonce. Zvečer pa me uspava in pomirja poslušaje čričkov. Prav božansko lepo je. Obožujem poletje in poletne večere. Tako rada ima toploto!

Prej se je Bliss – moja muca – prišla k meni cartati in je bila vsa topla, ker je ležala na soncu. Tako rada jo božam! To pa je užitek! Užitek je tudi, če samo sedim zunaj na zraku in sem. Samo sem. To je dovolj. Seveda berem zraven dobro knjigo. Včeraj sem samo ležala v viseči mreži in gledala oblake, kako se premikajo proti jugu. Tega sploh ne bi opazila, če ne bi gledala dovolj dolgo.

Kaj vse mi še je šlo mimo, če se ne ustavim in zares gledam? Pa vidim?! Rada bi videla vso to lepoto, ki jo ima mati Narava, mati Zemlja zame! Opazim rože, gibanje trave v vetrcu, obilje vrta, sonce in oblake. Prave oblake. Čutim povezanost z zemljo, če sem bosa. To mi je vse všeč. To mi je pravo razkošje, ki ga želim vsrkati. To so moji zakladi srca.

Pomislila pa sem, da sem ali smo razvajeni. Vse kar stisneš in je že tu. Informacije. Včasih smo hodili v knjižnico in iskali po knjigah ali člankih. Fizično sem šla tja, da sem zbrala vse, kar sem potrebovala za seminarsko in diplomo. Seveda je znanje na dosegu rok ali oči prednost, če le ni samo plačana raziskava, ki borne rezultate tako, da prikaže plačnika v dobri luči. Ampak zdaj smo tako razvajeni, da če nekaj ni takoj, ni več vredno poskušati. Če želim nekaj spremeniti na sebi ali se naravnati drugače, če ni takoj rezultata po meditaciji, afirmacijah ali tapkanju, sem že razočarana in obupujem. Pozabljam pa, da sem to navado – prepričanje gojila v sebi veliko let, če ne desetletja. Ali se je v mene vsrkalo, vpilo, ko sem še bila drobna, majhna, otrok, ko sem še slepo verjela, da so odrasli bogovi, ki imajo vedno prav. To pa je bolj trdovratno. In bolj ko spreminjam kaj res zažrtega vame, bolj si želim dati čas in biti nežna s sabo. Ne bodo rezultati takoj. Logično. Ampak tehtnica se bo počasi nagibala v pravo smer, če tudi to še ni vidno na ven. Vseeno pa vztrajam, ker se splača in ker imam neizmerno veselje, da se preoblikujem. No, bolj opuščam vse, kar mi je bilo priučeno in ni resnica.

Tako je! Vredna sem, da si posvetim čas in se potrudim. Zdaj sem kar boljše volje! To je moja čarobnost, da sem to, kdo sem! V resnici! Ne to, kar bi morala biti!

Življenje je lepo! Vem!

Ljubek miren bogat zabaven navihan jasen živahen harmoničen blažen ustvarjalen pester razkošen iskren sočen slasten strasten sončen ljubeč dan poln božanskega obilja!



Vredna si vsega dobrega! Tudi tega, da se odučiš, kar ni zares tvoje. Živimo v obilju in to je tvoja resnica! Zdaj pa živi tako z vsem srcem! Sledi svojemu srcu! Zaupaj si! Ti to zmoreš!