petek, 30. avgust 2024

SLASTNO ŽIVLJENJE

Razmišljam, kaj bi si dala v popolni hamburger?

Pečene gobice. (Njam.)

Karamelizirano čebulico. (Za sladkobo in kremastost.)

Navadno svežo čebulo! (Malo mora zažgati.)

Pečeno papriko. (Kar tako, ker jo imam rada.)

Svež paradižnik.

Solato. (Obvezno, ker malo hrustlja in je lepa po barvi…)

To bi že bilo to. No, to so bolj dodatki. Potem bi pa še osnovo. Brezglutenske štručke iz ovsene moke. Vegansko pleskavico iz čičerike, fižola in začimb. Dober ajvar. Malo gorčice.

Pa to je popolnost.

Spet čakam, da se mi skuha in sem zraven postala kar lačna. Domišljija nima meja. Rada bi že kaj dobrega pojedla. Samo vse rabi svoj čas. Čebula se še praži. Tako, da malo še bom morala počakati.

Kaj ti rada kuhaš?

Jaz sem danes na kariju – curry-u – iz knjige medicinskega medija Anthoniya Williama – Hrana, ki zdravi. Prav veselim se, da bo že. Tako dobro mi bo delo. Zunaj je oblačen dan in me bo malo pogrelo.

Prej sem tako uživala ob branju knjige na fotelju, ko mi je Bliss – moja muca – ležala v naročju. Potem sem si šla nekaj za piti! Nisem mogla verjeti! »Razkomotila« (razlezla, razlegla, ulegla) se je po vsem fotelju! Tako sem si bolj na robu priborila prostor nazaj! Malo sva tako uživali, dokler nisem obupala! Dobro, priznam, zmagala je! Kdo je glavni na fotelju?! Jaz sem! Dokler ne pride moja drobna muca in se razpotegne tako, kot sploh ni fizično mogoče za eno tako malo mačko! Malo pa sem le bila tam jaz glavna!

Uživaj mi danes, hej! Razpotegni se, da ti bo res udobno! Uživaj mi, zares! Samo tako, kot znaš ti!

Ljubek harmoničen čaroben blažen miren bogat ustvarjalne jasen pester barvit pisan optimističen ljubeč ustvarjalen razkošen slasten sočen strasten sončen dan poln božanskega obilja!



Vredna si dobrega! Zdaj pa ga sprejmi! Pa dober tek! (Skupaj si kaj dobrega! Moje pozno kosilo bo počasi končano! Že diši! Juhu!)

Ni komentarjev:

Objavite komentar