ponedeljek, 26. avgust 2024

ŽIVI SVOJO STRAST

Nekako mi prija samota! To pa tako uživam! Rada imam tišino! Rada imam, da je moja energija samo moja in da ni nekega mešanja ali odvzemanja energije. Ali manipuliranja. Ali usmerjanja. Ali izrabljanja. Točno zato sem rada doma. To je moje zavetje. Tu vem, da sem v zavetju. Obožujem to!

Rada imam branje. To je zdaj moje kratkočasenje. Že dolgo nisem pogledala kakšnega filma. Po drugi strani pa so tako dolgočasni v primerjavi s knjigami! Pa še v angleščini jih berem, da se malo učim jezika. Mogoče bi si morala poiskati res dober film. To bi bilo vredno. Samo zdaj me knjige čisto okupirajo in so moje zadovoljstvo. Rada berem v viseči mreži ali na klopci, ko se sonce komaj prav krepi. Božansko je. Zgodbe me bogatijo.

V knjigah ni manipulacije ali kraje energije ali preusmerjanje le te v kakšne čudne nezaželene negativne namene. Ni igric in skrivalnic. Sem samo jaz in knjiga. To je moj čisti užitek! Čisto se potopim v branje in tako me prevzame.

Moj hobi je branje. Najlepše mi je, ko je zadnjih sto strani knjige in berem čisto počasi. Prav uživam v vsem zapisanem in razpletu zgodbe.

Ljubezen do knjig mi je podarila ali omogočila babica Angela. Čeprav sem kot majhna lahko listala samo knjigo o rožah in živalih. To so bile moje najljubše. Ona pa je kuhala. Odprla pa se mi je prava zakladnica, ko sem bila sprejeta v lokalno knjižnico! To pa je bilo bogastvo. Čeprav so me nekatere knjige malo prestrašile, saj sem brala o nadnaravnih pojavih, čarovnicah in duhovih. Kot otrok sem imela bujno domišljijo (še zdaj jo imam) in potem nisem upala iti prav spati. Tako sem nehala brati te knjige. Bilo je preveč.

Prebrala pa sem tudi vse duhovne knjige. Spomnim se debelih knjig Viktorje Holt, ki sem jih brala na stopnicah v kakšnem šestem ali sedmem razredu. Kako je bilo zanimivo! Vse sem prebrala! Navdušila pa sem tudi vse sorodnice.

Pač, knjige so moja ljubezen! Nič ni lepšega kot vonj po novi knjigi!

Kaj pa je tvoja strast, konjiček? Kaj pa ti obožuješ? Danes zares uživaj v tem!

Ljubek srčkan pristen harmoničen vesel razkošen igriv blažen užitka poln jasen ustvarjalen miren sočen strasten sijoč ljubeč slasten hvaležen bogat pisan dan poln božanskega obilja!



Zaupaj, vredna si dobrega! Ti si dobra! zaupaj, da je božansko bogastvo zate! Ker je! Po Bogu bi vsi živeli v obilju, zato se mu nehajmo upirati. To je naše naravno stanje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar