nedelja, 25. avgust 2024

POLNOST ŽIVLJENJA

Zanimivo je, kako je vse lepše, če je sonce. Zvečer pa me uspava in pomirja poslušaje čričkov. Prav božansko lepo je. Obožujem poletje in poletne večere. Tako rada ima toploto!

Prej se je Bliss – moja muca – prišla k meni cartati in je bila vsa topla, ker je ležala na soncu. Tako rada jo božam! To pa je užitek! Užitek je tudi, če samo sedim zunaj na zraku in sem. Samo sem. To je dovolj. Seveda berem zraven dobro knjigo. Včeraj sem samo ležala v viseči mreži in gledala oblake, kako se premikajo proti jugu. Tega sploh ne bi opazila, če ne bi gledala dovolj dolgo.

Kaj vse mi še je šlo mimo, če se ne ustavim in zares gledam? Pa vidim?! Rada bi videla vso to lepoto, ki jo ima mati Narava, mati Zemlja zame! Opazim rože, gibanje trave v vetrcu, obilje vrta, sonce in oblake. Prave oblake. Čutim povezanost z zemljo, če sem bosa. To mi je vse všeč. To mi je pravo razkošje, ki ga želim vsrkati. To so moji zakladi srca.

Pomislila pa sem, da sem ali smo razvajeni. Vse kar stisneš in je že tu. Informacije. Včasih smo hodili v knjižnico in iskali po knjigah ali člankih. Fizično sem šla tja, da sem zbrala vse, kar sem potrebovala za seminarsko in diplomo. Seveda je znanje na dosegu rok ali oči prednost, če le ni samo plačana raziskava, ki borne rezultate tako, da prikaže plačnika v dobri luči. Ampak zdaj smo tako razvajeni, da če nekaj ni takoj, ni več vredno poskušati. Če želim nekaj spremeniti na sebi ali se naravnati drugače, če ni takoj rezultata po meditaciji, afirmacijah ali tapkanju, sem že razočarana in obupujem. Pozabljam pa, da sem to navado – prepričanje gojila v sebi veliko let, če ne desetletja. Ali se je v mene vsrkalo, vpilo, ko sem še bila drobna, majhna, otrok, ko sem še slepo verjela, da so odrasli bogovi, ki imajo vedno prav. To pa je bolj trdovratno. In bolj ko spreminjam kaj res zažrtega vame, bolj si želim dati čas in biti nežna s sabo. Ne bodo rezultati takoj. Logično. Ampak tehtnica se bo počasi nagibala v pravo smer, če tudi to še ni vidno na ven. Vseeno pa vztrajam, ker se splača in ker imam neizmerno veselje, da se preoblikujem. No, bolj opuščam vse, kar mi je bilo priučeno in ni resnica.

Tako je! Vredna sem, da si posvetim čas in se potrudim. Zdaj sem kar boljše volje! To je moja čarobnost, da sem to, kdo sem! V resnici! Ne to, kar bi morala biti!

Življenje je lepo! Vem!

Ljubek miren bogat zabaven navihan jasen živahen harmoničen blažen ustvarjalen pester razkošen iskren sočen slasten strasten sončen ljubeč dan poln božanskega obilja!



Vredna si vsega dobrega! Tudi tega, da se odučiš, kar ni zares tvoje. Živimo v obilju in to je tvoja resnica! Zdaj pa živi tako z vsem srcem! Sledi svojemu srcu! Zaupaj si! Ti to zmoreš!

Ni komentarjev:

Objavite komentar